MacBook Air M1, 8GB ram miatt hülyül meg néha?
Az Apple fillérdugásának gondolom azt, hogy +80e volt a felár a 16GB Ramos verziónak . Alapból 16GB Ram alatt nincs élet, notebooknál.
Sokat mérlegeltem mikor az alapmodellt vettem, de mivel tartalomfogyasztásra vettem és videó vágásra még nem használtam, így gondoltam, majd eladom ha kevés...
2 hete volt újraindítva az eszköz, online filmeken írta elfogyott a hely...
és nem az ssd-re gondolt, mert full üres!
Újraíndítottam most jó, de sokszor észreveszem, több lap pl 5,6 után sokkal lomhább .
Tesztekbe is láttam, hogy valaki 30 kapott nyitott meg és még frankó volt minden

Hát akkor vidd el szervízbe, mert ez elég gáz, ha ennyire jó az ökoszisztémája és úgy viselkedik, mint 5 éves használt, középkategóriás Windows oprendszeres laptop :)
(Senki sem mondta, hogy válts Windowsra...)

Ja és írtad, hogy nem volt újraindítva a laptop 2 hete. Kapcsold ki ha nem használod :) SSD-ről bármelyik laptop 3-6 másodperc alatt bebootol és az asztalra dob, nem érdemes ma már a hibernálással szórakozni, meg azzal hogy járatod 0-24.
Ez nem egy szervergép, amit állandó működésre terveztek.
Nekem azt mondták, hogy a Macbookot nem szükséges leállítani, mert alig fogyaszt valamit.
A régi Windowsos notebookom igényelte.

Hát miért van szükség a kikapcsolásra?
Mac-nél nem fontos kikapcsolgatni, nekem most ennyi az uptime 17:36 up 16 days, 52 mins, De 30-40 nap körül szokozz lenni amikor jön egy frissítés akkor indítom csak újra. Vagy áramszünet esetén. A win-es gépemet sem kapcsolgatom ki állandóan.
A kérdezőnél valami beállítás lehet rossz, vagy a gép maga.
csinálj nvram resetet
meg próbálj ki más böngészőt.
Pontosan mit ír ki? tudsz csinálni screenshotot?

"Hát miért van szükség a kikapcsolásra?"
Mert szoftverfejlesztőként az a pesszimista véleményem van, hogy minden összetettebb szoftverben van valami memory leak, akkor is ha maga az atya úr isten írta. És minél tovább fut újraindítás nélkül ez a program (ami akár lehet az oprendszer része is), annál inkább képes lesz arra, hogy belakja a memóriádat.
Én is használtam régebben (amíg nem volt SSD a gépemben) úgy laptopokat, hogy hetekig csak hibernálva voltak, de ennek ma már mi értelme van?

"17# Akkor valamit az Apple jól csinál :D"
Mit? Neked is újra kell indítanod a gépet x időnként. Most is az segített.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!