Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » MacBook Air M1, 8GB ram miatt...

MacBook Air M1, 8GB ram miatt hülyül meg néha?

Figyelt kérdés

Az Apple fillérdugásának gondolom azt, hogy +80e volt a felár a 16GB Ramos verziónak . Alapból 16GB Ram alatt nincs élet, notebooknál.

Sokat mérlegeltem mikor az alapmodellt vettem, de mivel tartalomfogyasztásra vettem és videó vágásra még nem használtam, így gondoltam, majd eladom ha kevés...

2 hete volt újraindítva az eszköz, online filmeken írta elfogyott a hely...

és nem az ssd-re gondolt, mert full üres!

Újraíndítottam most jó, de sokszor észreveszem, több lap pl 5,6 után sokkal lomhább .

Tesztekbe is láttam, hogy valaki 30 kapott nyitott meg és még frankó volt minden

2021. dec. 11. 20:38
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Hát akkor vidd el szervízbe, mert ez elég gáz, ha ennyire jó az ökoszisztémája és úgy viselkedik, mint 5 éves használt, középkategóriás Windows oprendszeres laptop :)

(Senki sem mondta, hogy válts Windowsra...)

2021. dec. 12. 13:40
 12/19 anonim ***** válasza:

Ja és írtad, hogy nem volt újraindítva a laptop 2 hete. Kapcsold ki ha nem használod :) SSD-ről bármelyik laptop 3-6 másodperc alatt bebootol és az asztalra dob, nem érdemes ma már a hibernálással szórakozni, meg azzal hogy járatod 0-24.

Ez nem egy szervergép, amit állandó működésre terveztek.

2021. dec. 12. 13:42
 13/19 A kérdező kommentje:

Nekem azt mondták, hogy a Macbookot nem szükséges leállítani, mert alig fogyaszt valamit.

A régi Windowsos notebookom igényelte.

2021. dec. 12. 15:42
 14/19 anonim ***** válasza:
Hát hibernálva egyik laptop vagy PC sem fogyaszt semmivel sem többet, mint kikapcsolva, nem ezért van szükség a kikapcsolásra.
2021. dec. 12. 17:35
 15/19 anonim ***** válasza:

Hát miért van szükség a kikapcsolásra?

Mac-nél nem fontos kikapcsolgatni, nekem most ennyi az uptime 17:36 up 16 days, 52 mins, De 30-40 nap körül szokozz lenni amikor jön egy frissítés akkor indítom csak újra. Vagy áramszünet esetén. A win-es gépemet sem kapcsolgatom ki állandóan.

A kérdezőnél valami beállítás lehet rossz, vagy a gép maga.

csinálj nvram resetet

[link]

meg próbálj ki más böngészőt.

Pontosan mit ír ki? tudsz csinálni screenshotot?

2021. dec. 12. 17:59
 16/19 A kérdező kommentje:
Mióta újra indítottam azóta semmi gond.
2021. dec. 12. 18:59
 17/19 anonim ***** válasza:

"Hát miért van szükség a kikapcsolásra?"

Mert szoftverfejlesztőként az a pesszimista véleményem van, hogy minden összetettebb szoftverben van valami memory leak, akkor is ha maga az atya úr isten írta. És minél tovább fut újraindítás nélkül ez a program (ami akár lehet az oprendszer része is), annál inkább képes lesz arra, hogy belakja a memóriádat.

Én is használtam régebben (amíg nem volt SSD a gépemben) úgy laptopokat, hogy hetekig csak hibernálva voltak, de ennek ma már mi értelme van?

2021. dec. 12. 19:13
 18/19 A kérdező kommentje:
17# Akkor valamit az Apple jól csinál :D
2021. dec. 13. 05:25
 19/19 anonim ***** válasza:

"17# Akkor valamit az Apple jól csinál :D"

Mit? Neked is újra kell indítanod a gépet x időnként. Most is az segített.

2021. dec. 13. 17:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!