Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » MacBook Air M1, 8GB ram miatt...

MacBook Air M1, 8GB ram miatt hülyül meg néha?

Figyelt kérdés

Az Apple fillérdugásának gondolom azt, hogy +80e volt a felár a 16GB Ramos verziónak . Alapból 16GB Ram alatt nincs élet, notebooknál.

Sokat mérlegeltem mikor az alapmodellt vettem, de mivel tartalomfogyasztásra vettem és videó vágásra még nem használtam, így gondoltam, majd eladom ha kevés...

2 hete volt újraindítva az eszköz, online filmeken írta elfogyott a hely...

és nem az ssd-re gondolt, mert full üres!

Újraíndítottam most jó, de sokszor észreveszem, több lap pl 5,6 után sokkal lomhább .

Tesztekbe is láttam, hogy valaki 30 kapott nyitott meg és még frankó volt minden

2021. dec. 11. 20:38
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:
Ezem kívül elégedett vagyok a masinával.
2021. dec. 11. 20:39
 2/19 anonim ***** válasza:
23%

Én ide mindig leírom, hogy a 8 giga RAM ma már az abszolút minimum, inkább spórolj még pár hónapot akár és 16-al vegyél, bármit is veszel. Réges-régen nem statikus weboldalakat nézegetnek az emberek, ha megnyitsz pár tabon olyan oldalakat, mint a facebook, twitter, youtube, netflix, instagram stb. akkor zabálni fogja a géped a memóriát.

No és akkor még nyissál meg 2-3 "apróságot" a böngésző mellé és a rendszerrel együtt fel is zabál mindent.

(Gondolom az Apple cuccai jobban bánnak a memóriával, de nekem most Win10-en meg van nyitva egy Chrome meglehetősen sok tabbal, egy Spotify, meg egy videólejátszó és kerek 8 gigát használok ezzel.)

2021. dec. 11. 20:43
 3/19 A kérdező kommentje:

Csak az a cumi, hogy 485.000Ft a 16GB-os MacBook air m1, 155.000Ft kéne kicsengetnem pluszba, ha eladnám a jelenlegi gépem...

Annyit nekem meg nem ér...

Igen az apple jobban kezel mindent, de ez akkor is fillérb@szás.

2021. dec. 11. 20:50
 4/19 anonim ***** válasza:
34%

16 mint abszolút minimum? Hol élsz te? Már 8 GB is röhögve elég átlag felhasználásra, de még játszani is lehet ennyivel adott esetben.

Tetszik tudni, van egy X a lapok sarkában. Az nem dísznek van ott, hanem azért, hogy használják. Ami meg annyira kell rendszeresen, arra ott vannak a könyvjelzők. Arról nem az Apple tehet, hogy ezt külön el kell magyarázni.

2021. dec. 11. 20:52
 5/19 A kérdező kommentje:
Safari van megnyitva csak vágod?
2021. dec. 11. 21:02
 6/19 anonim ***** válasza:

"16 mint abszolút minimum? Hol élsz te? Már 8 GB is röhögve elég átlag felhasználásra, de még játszani is lehet ennyivel adott esetben."

2021-ben és tudod emellett van olyan furcsa szokásom, hogy nem 1 évre előre gondolkodva veszek PC-t vagy laptopot, hanem úgy, hogy 3-4 évig nem akarok érdemben hozzányúlni, vagy új vásárlásán gondolkozni...

Tetszik tudni, ha az én normális konfigurációval rendelkező laptopom zökkenőmentesen kezel több tucat tabot, több ablakban is kb. 150 ezerrel olcsóbban (és egy évvel idősebben), mint a kérdező gépe, akkor szerintem nem nálam van a gond. Nekem megérte 8 gb ram felára, normális árszabás mellett :)

A pofátlanság netovábbja 2021-ben majdnem fél milliót elképrni bármilyen (értsd szó szerint: BÁRMILYEN) laptopért 8 giga rammal. Milyen iszonyú ciki az, amikor egy felső középkategóriás laptopnak problémát jelent a böngészés? :D

2021. dec. 11. 21:02
 7/19 anonim ***** válasza:
55%

Ez inkább a te fillérdugásod, mert te nem fizetted ki.

Megjegyzem egy 2014-es Mac Mini használójaként, hogy van élet 8 giga rammal is. Simán működik az én technikám 20-30 megnyitott tabbal a chromeban és még van hogy 2-3 app is nyitva van.

Pedig azért az én gépemben minden is lassabb mint a tiédben. A RAMom lassabb mint a te SSDd :D

Próbáld ki a chromeot! A safarit sikerült lassítaniuk az elmúlt években - legalábbis a tapasztalataim szerint. Én ezért tértem ár a chrome-ra.

2021. dec. 11. 22:08
 8/19 anonim ***** válasza:
Nem azt mondom, hogy nincs élet 8 giga rammal, hanem azt, hogy nem érdemes új laptopot (pláne ebben az ársávban, de még fele ennyiért sem) megvenni 16 alatt.
2021. dec. 11. 22:20
 9/19 anonim ***** válasza:

Én sem veszek már 16 giga alatt, tiszta sor.

De a kérdező gépénél valami szoftveres probléma is lehet. Az M1-es socal szerelt gépeknél nem nagyon kéne elferdülnie ilyesminek. Az ssd is olyan gyors, hogy észre sem kéne venni ha swap-ból dolgozik.

2021. dec. 11. 22:29
 10/19 A kérdező kommentje:

9# villámgyors gép, de nem teljesen 100% a teljesítménye.

Apple TV-n is észrevettem, 100/10 alakalomma,l hogy megakad a film, hang megy kép pedig meg se mozdul.

Legújabb rendszer van fent.

Windowsból köszönöm nem kérek, a Mac os sokkal jobb ökoszisztéma.

2021. dec. 12. 07:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!