Mi volt a legabszurdabb élményetek, mikor valami hozzá nem értő ember számítástechnikával kapcsolatos dologban kérte a segítségeteket?
nekem pl. idős néni azon értetlenkedett, hogy az app belépési képernyőjén amit használni akart, ott volt a facebookkal való bejelentkezés lehetősége, és az miért van ott, mert ő nem facebookra akar felmenni hanem azt az appot használni, és biztos el van romolva a telefon ezért.
na ilyesmik.
- nyugdíj előtt álló, amúgy fiatalos néni (valamikor tornatanár volt), azzal fogadott, hogy az unokája beleöntött valami italt a laptopba -> a laptopot szétszedve erősen borszagú, sötét foltok voltak rajta, persze menthetetlen volt a gép
- egy hét múlva vett egy másikat, hívott, hogy menjek át feltelepíteni, és rögtön az ajtóban elnézést kért, hogy "bocsi, kicsit másnapos vagyok" -> valójában seggrészeg volt, és amíg telepítettem a gépet, addig is kijárkált a konyhába inni, mikor pedig a szobában volt, hol elaludt a kanapén, hol a feleségemről kérdezősködött, hol mindenféle zagyvaságot beszélt
- nyugdíjas bácsi, Core2 Duo-s géppel, nem értette meg, hogy hiába teszünk SSD-t a gépbe, attól a Facebook posztok nem fognak gyorsabban letöltődni
- középkorú, fotózással foglalkozó vállalkozó egy laptopot hozott azzal, hogy egyszerűen megállt, semmire sem reagál -> BIOS reset megoldotta a dolgot, indítom a gépet, Windows automatikusan belép, megnyílik vagy hat mappa, egyikben a csávó saját huszonéves lányának csücsörítős-pucsítós bugyis-melltartós-fehérneműs és monokinis képei, de vagy több száz...
- háromgyerekes, erősen vallásos apuka, a gyerek gépe nem indul -> másfél órát voltam náluk, azalatt megtudtam többek közt azt is, hogy nem szabad beoltatnom magam, mert az mRNS vakcina beépül a DNS-embe és zombivá változtat, távozásomkor pedig kaptam egy Szűz Máriás szentképet azzal, hogy "ez majd megvéd a vírustól"
Hjajj, régi szép idők, amikor még nagyüzemben szervizeltem gépeket... :D
A kedvencem egy multinál (Minden hívásról jkv-t és javítási tervet írtunk).
Telefon: Nem tudok nyomtatni. Azonnal gyere, mert most kell leadni.
Viszek nyomtató kábelt.
A hiba: nincs bekapcsolva a monitor
Hibaüzenet (most kolléga hív ugyan oda): Nem nyomtat ékezetet a nyomtató.
Páran nézegetik. Valóban. A helyzet unalmas sokan vagyunk nincs kedvem foglalkozni a dologgal, inkább a szöveget olvasgatom. Valóban nincs ékezet. A szöveg angol...
Még a Pentium4-es időkben történt:
Kihívtak egy kereskedő céghez azzal, hogy lassú a számítógép.
Leültem a gép elé és kis vizsgálódás után azt mondtam a tulajnak, hogy a rendszerrel minden rendben, azért lassú, mert már régi, korai P3-as gép, ami már csak használtan kapható és kevés a memóriája is.
Erre a tulaj hirtelen ideges lett. Elkezdett kiabálni, hogy nem igaz, hogy régi gép, mert a fia a héten hozta neki és kirúgat a munkahelyemről, mert mit képzelek magamról. Halvérűen felálltam, elköszöntem és eljöttem, ezzel az ügyet lezártnak tekintettem.
Ingyenes informatikai oktatás. Valami pesti cég szervezte közpénzből.
Köszönések blabla... És akkor mindenki nyomja meg a számítógép házon található bekapcsoló gombot.
A belépéshez a ház oldalán található szöveget/számot kell bevinni!
Kis idő után 1 úr felkiált - Hol itt a 25-as gomb?!
17:35
Hűh. ám ami ehhez hasonlót hallottam, ott egy általános iskolai rendszergazda szembesült azzal hogy egy router tönkre ment. Mondta az intézményvezetőnek hogy kell egy új, az meg mondta hogy erre nincs pénz, javítsa meg, vagy vegyen ő saját pénzén egy újat, vagy majd keresnek mást a helyére aki ért hozzá és meg tudja javítani.
Az ciki, ha olyan sztori ugrott be elsőnek, amikor én voltam az ügyeletes idióta? :D
IT-s vagyok én is, bementem az irodába, aztán bekapcsoltam a laptopomat, amit az asztalomon szoktam akkor még hagyni állandóan. Kis idő múlva feltűnt, hogy nem tölt az aksija. Na mondom, mi lehet.
Kihúztam a töltőt, visszadugtam. Nem jó.
Újraindítottam a gépet. Nem jó.
Kihúztam megint a töltőt, belefújtam a csatlakozóba, "hátha". Most se jó.
Átdugtam másik csatlakozóba a hosszabbítón a töltőt. Nem jó.
Kértem kölcsön az egyik kollégától egy ugyan olyan töltőt, bedugtam azt is. Nem jó.
Na, akkor írok a supportnak, hogy bizony valószínűleg betojt az aksim, vagy a töltő csatlakozója.
5 perc múlva írtam újra írtam a supportnak, mert elhárult a probléma. Rájöttem, hogy a takarítók lenyomták a hosszabbítót és nem volt áram :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!