BME villamosmérnöki szakra (2021.) milyen laptopot érdemes beszerezni?
Elsőéves vagyok. Nézegettem már korábbi kérdéseket, de pl 2014. óta azért változhattak az igények.
Lenovo Thinkpad-et szeretnék, de több helyen olvastam, hogy a Dell jobb... (Jobb?) 8GB RAM, 256 GB SSD, ami alá nem szeretnék menni, illetve nagyobb kijelzőt ajánlanak, 15-16-osat, én sajnos 14-eset néztem ki... Gondolom, nem árt, ha matt a kijelző. kb 160e Ft-om van rá, használtat vennék.
Van javaslatotok?
Oké, villanyon tanul, de azért ne várjuk már el egy ELSŐÉVESTŐL, hogy tudja milyen szoftvereket fog használni 2 év múlva egy olyan szakirányon, amiről még azt sem tudja, hogy eszik vagy isszák.
Basszus, még matekot, meg szakmai bevezető tárgyakat tanul. Halvány lila gőze sincs arról, hogy milyen gépigényre lesz szüksége.
12
Már ezelőtt 10 évvel is fejből vágtuk a processzorokat, órajeleket, memóriákat, tápokat, alaplapokat, videókártyákat. Milyen játékhoz mi kell, intel, amd, ram, virtuális memória kérdés (gép generálja, vagy te állítod be), milyen párosítások. Az összes gyerek tudja ezt, aki egy picit is játszott. Valami nagy baj lehet, ha úgy mész ilyen szakra, hogy egyáltalán nem érdekel ez az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!