BME villamosmérnöki szakra (2021.) milyen laptopot érdemes beszerezni?
Elsőéves vagyok. Nézegettem már korábbi kérdéseket, de pl 2014. óta azért változhattak az igények.
Lenovo Thinkpad-et szeretnék, de több helyen olvastam, hogy a Dell jobb... (Jobb?) 8GB RAM, 256 GB SSD, ami alá nem szeretnék menni, illetve nagyobb kijelzőt ajánlanak, 15-16-osat, én sajnos 14-eset néztem ki... Gondolom, nem árt, ha matt a kijelző. kb 160e Ft-om van rá, használtat vennék.
Van javaslatotok?
Köszi. Thinkpadek között is elég nagy a választék teljesítményt illetően, az a baj :)
Pesti vagyok egyébként, elég jó géppel otthon. Utazás közben nemigen tudnék laptopozni. Órákon időnként szükség lesz rá, amikor nincs szabad gépterem (már volt rá példa... laptopot kértek, feltöltve, mert szabad konnektort sem tudtak volna annyit biztosítani az ideiglenes teremben). + Órák között is tudnám használni.
Abban az esetben ha nagyon sokat kell ki birnia akkor vali olyat kéne keresni amiben gyenge a proci és kevés a ram ba meg a kijelzö sem valami nagy és van egy plusz be épitett aksi.
Mondjuk egy x260 vagy x250
4/4. Á, köszi, ez jó ötlet, pont olyat fogok venni! :D Épp arra van szükségem, amit 14 éve egy orvostanhallgatónak használtan ajánlottak.
Ugyan már... Tudom, hogy előttem már 76923-en megkérdezték, és 149034-en meg is válaszolták. De gondolod, hogy releváns ma is, amit pl. 2012-ben írtak? Rég nem kaphatók azok a modellek, arról nem is beszélve, hogy a szoftvereknek is nagyobb az igényük, mint akkoriban. Engem tanács érdekelne, használható tanács, aktuális.
A beszólásokkal mégis mit kezdjek, mondd csak? :-/ Max te örülsz magadnak, hogy de megmondtad :D
Okoskodók, megmondóemberek, igazságosztók, helyretevők légyszi kíméljenek.
6 honnan vetted a 14 évet? Meg tudnád mondani?
"De gondolod, hogy releváns ma is, amit pl. 2012-ben írtak?"
Nem, de ki beszélt 2012-ről? Honnan szedted? 2021-es kérdés volt.
"A beszólásokkal mégis mit kezdjek, mondd csak? :-/ Max te örülsz magadnak, hogy de megmondtad :D"
Mondjuk előszöris visszavehetnél picit az arcodból, ugyanis kérdeztél valamit, amire itt válaszokat kapsz. Másodszor érdemes lenne elgondolkodnod azon, hogy ha villamosmérnöknek készülsz, akkor miért olyan nehéz feladat számodra 10 percig teszteket és cikkeket kikeresni googlen egy megfelelő laptop után, vagy átböngészni pár használt-eszköz webshopot? Ha már mérnök akarsz lenni, és ilyet kérdezel - ergo mástól vársz megoldást - legalább alázattal tedd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!