Hazánkban mennyire volt elterjedt a 90es években a Windows NT család?
Cége válogatta. Sok helyen az NT terjedt el, mert lényegesen stabilabb volt mint a 9x sorozat. Ott használtak 9x sorozatot ahol nem volt pénz NT-re, mert az NT lényegesen drágább volt.
Ahol én akkoriban jártam szinte csak NT-t használtak 3.51 és 4.0 serveren is és workstation is. Ha jól emlékszem az NT valamennyivel a win95 elött jelent meg. Bár mindkettő szerintem 1995-ben jelent meg. Az első win95-ök borzalmasan szerepeltek, nagyon sok helyen vissza is álltak a windows 3.11-re mert az stabilabb volt. Amíg a programok miatt nem volt rákényszerítve az ember nem nagyon használtuk. Otthoni, és nagyon kis vállalati, egyéni vállakozói világban sok win95 volt, mert sok gépet eleve azzal árultak.
#9 - egy cégvezető lehet, de az NT vonal nem a magyar kisiparosok operációs rendszere volt, és azért a '90-es években éppen hogy megtörtént a rendszerváltás, az árak is baromi gyorsan kezdtek lefelé menni, ha '95-ben még viszonylag drága is volt, '98-2000 körül már sokkal megfizethetőbb volt a technológia :-) A vállalatok és intézmények (iskolák is) ezt simán tudták használni, nem is ezeket az árakat kellett kifizetniük érte, mint ami a hirdetésekben listaáron megjelent. És ahol pl. már akkor is Windows domain-t használtak, ott nem is volt a 9x sorozat opció, hiszen azok nem tudtak NT domain-be, vagy Active Directory-ba belépni. Egy vidéki megyei középiskolában (Alföld, Magyarország...), ahol akkor voltam rendszergazda 2 NT4 server és többszáz Win2000 workstation volt (a '90-es évek végén) rendes licencekkel.
Szóval célcsoport függő. Otthoni, meg kis céges 2-5 gépes környezetben teljesen felesleges volt az NT vonal, a Win95, meg sokszor a DOS/3.11 is bőven elég volt bármire is. Nekem akkortájt egy 5.x-es SuSE volt StarOffice-szal :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!