Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért csak második indításra...

Miért csak második indításra jó az FPS?

Figyelt kérdés

Egy olyan gondom van, hogy valamiért első indításkor nem kapok annyi FPS-t amennyit kéne, például a GTA V 40-50 FPS-el megy. De ha kikapcsolom a gépem és újraindítom, utána már fix 60 FPS-em van. És ez mindig így megy. Ha hosszú időre (például 8 órára) ki van kapcsolva a gép, ezt a kétszeri indítást el kell játszanom, hogy annyi FPS-t kapjak, amennyit tényleg bír a gép.

A legfrisebb driver van a videókártyán, nincs fast boot beállítva, nem tudom miért van ez.

2021. aug. 22. 02:05
 1/6 anonim ***** válasza:
29%
Mennyi idő elteltével jelentkezik ez a probléma? Ha sok ideig van bekapcsolva a gép restart nélkül veszít a teljesítményéből. Energiagazdálkodási séma max teljesítményen van?
2021. aug. 22. 08:17
 2/6 anonim ***** válasza:
67%
#1 ekkora hülyeséget életemben nem hallottam.
2021. aug. 22. 09:13
 3/6 anonim ***** válasza:
74%
#2 Pedig teljesen reális, első válaszolónak valószínűleg tele van szemetelve a gépe, ezért veszít a teljesítményből miután beindult a sok vacak.
2021. aug. 22. 10:08
 4/6 CspCsj ***** válasza:

#2:

Mondjuk olyat már párszor láttam, hogy (hálózati) driver memóriaszivárgási hibája órák alatt telítette a memóriát.

Nem általános, de azokon a gépeken teljesítményvesztést okoz.

Kérdező:

Ilyenkor üresjáratban (játék indítása előtt, és a bezárása után) látszik a Feladatkezelőben 10-20%-nál nagyobb terhelés?

(gondolom Windows 10-et használsz)

2021. aug. 22. 10:12
 5/6 A kérdező kommentje:

#1 Van, hogy egész nap fut a gép és nem veszít semmit a teljesítményéből.

Ráadásul alig van valami a gépen, mert 1 hónapja vettem a teljes gépet és telepítettem a windowst rá, 1-2 sorozat meg játék ha van rajta. Még csak nem is azonnal jött elő ez a probléma, hanem 1-2 héttel később, és nem tudom mi okozhatta elő, mert minden szükséges program azonnal fellett telepítve a gépre, és ha azok közül valamelyik okozná ezt, az csak nem 2 hétre rá tenné.

Olyan mintha be kéne melegednie a gépnek, hogy azt a teljesítményt nyújtsa, amit kéne.

#4 Egyedül a memória van 30%os használatban, de azt írja hogy a google chrome és a feladatkezelő miatt épp.

2021. aug. 22. 12:42
 6/6 A kérdező kommentje:
Ja és igen a legjobb teljesítményre van beállítva az energiagazdálkodási séma.
2021. aug. 22. 12:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!