Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogy tudnám a FreeBSD-n futó...

Hogy tudnám a FreeBSD-n futó webszervert összekötni egy domain-el?

Figyelt kérdés
Bérlek egy FreeBSD-s szervergépet amin fut egy szerverem, igazából elég erős lenne ahhoz hogy a weboldal is ott fusson. Feltelepítettem az apache-ot, feltöltöttem a webodalt és amikor a https://ipcím/ megnézem meg is jelenik, nagyszerű. De hogy tudnám a domain-emet is rátenni? Ugye a domain-nél be tudok állítani nameservert ami összekötné, de ilyet tudok létrehozni a FreeBSD-s szervergépemen vagy valami megoldás van rá? Így megspórolnám a fölöslegesen kifizetett web tárhelyet.
2021. aug. 20. 13:58
 1/6 A kérdező kommentje:

Valaki azt mondta nekem hogy alapból nem lehet összekötni az ilyen sufni web szervereket egy domain-el, max ha ClodFlare-t tennék közé ami ingyenes az alapcsomag, ha ez igaz és valaki ehhez értene ezt is meghallgatnám, szerintem a cloudflare-es megoldás sem lehet rossz.

Én sajnos tényleg alig értek ehhez, igazából a szervert a régi tulajtól vettem meg (egy játékszerver), nem sok informatikai tudásom van.

2021. aug. 20. 14:02
 2/6 anonim ***** válasza:

"Bérlek egy FreeBSD-s szervergépet amin fut egy szerverem"

Ehhez az előfizetéshez tartozik fix IP-cím?

Ha igen, akkor a megvásárolt domain - ha jól értelmezem, ezzel is rendelkezel - beállításainál létre kell hozni egy, a szerver IP-címére mutató "A rekordot".

Ha nincs, akkor sincs minden veszve (hacsak a szolgáltató nem használ CgNAT-ot): erre megoldást jelent a DDNS-szolgáltatás - ilyen például a noip.com - aminek kliensét fel kell rakni ( [link] ) a FreeBSD szerverre, így a változó IP-címet lejelenti a noip.com felé, így lesz egy fix domainneved, amire egy CNAME rekorddal ráirányíthatod a megvett domainnevedet.

Az Apache beállításaiban meg meg kell adnod a domainnevedet - erre szolgál a ServerName

[link]

illetve a ServerAlias

[link]

direktíva.

2021. aug. 20. 14:29
 3/6 A kérdező kommentje:

Van fix IP cím a szervergéphez szerencsére, különben a játékosok töltetnék le mindig újra a klienst :D

Domain is van.

"beállításainál létre kell hozni egy, a szerver IP-címére mutató "A rekordot"."

Tehát ez nameserver helyett lenne ugye? Ezt hol tudom megcsinálni pontosan? Logikus meg érthető, csak nem tudom hol kell.

2021. aug. 20. 14:44
 4/6 anonim ***** válasza:

#3: Ha vásároltál domaint, akkor általában kapsz hozzá névszervert és:

- vagy kapsz egy felületet, ahol be tudod állítani a domainhez tartozó rekordokat

- vagy az ügyfélszolgálatukkal konzultálva beállítják a kért rekordokat neked

- vagy (végső esetben) az is előfordulhat, hogy a névszerver nálad van - ez esetben nálad levő BIND zónaállományait te igazgathatod (például: [link] )

2021. aug. 20. 14:52
 5/6 A kérdező kommentje:

Valóban! Namecheap.com-os és 2 félét is adtak, BasicDNS és WebHosting DNS nevűek, mind1 kiválasztottam az elsőt, utána az Advanced DNS menü-ben hozzá tudtam adni az A rekordot, most várok hogy életbe lépjen :D

Ha ezt tudtam volna hogy ez ennyiből áll... De sehol nem írnak a neten erről egy normális tutorialt, mindenhol az van hogy kell nameserver stb

2021. aug. 20. 15:30
 6/6 A kérdező kommentje:
Ja amúgy köszi! Már a google dns szerveréről 8.8.8.8 el is érhető, tehát működik, csak globálra lehet még várni kell pár órát.
2021. aug. 20. 15:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!