Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Sokat szamit mac-ek eseteben...

Sokat szamit mac-ek eseteben a ram?

Figyelt kérdés
Macminit szeretnek vasarolni, de nemtudom, hogy 8 vagy 16 gbos verzio erne meg jobban. Programozasra kellene

2021. aug. 11. 22:17
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Hát úgy mondanám, hogy teljesen mindegy, ha egy min. azonos paraméterű windowsos géped van, mert amúgy tényleg tök mindegy, főleg amióta van Linux Subsystem for Windows -- de amikor látom, hogy a kollégáim macje hasít mint állat, én meg megőszültem már az első hónapban, mert minden szar (teljesen ugyanazokat a programokat használjuk), akkor inkább azt mondom, hogy

1. Ha nem akarsz rá sokat költeni, akkor Windows + valami nyugtató pl. Xanax

2. Ha sokat akarsz rá költeni, de windowsos programot akarsz írni (C#, .NET) akkor Windows

3. Ha iPhone-ra akarsz fejleszteni akkor Mac

4. Ha adatokat dolgozol fel (data science) akkor Mac vagy valami bivalyerős Winfos, de inkább Mac

5. Ha deep learning babamodelleket akarsz fordítgatni (és nem cloudban csinálod) akkor inkább Winfos + NVIDA GPU

6. Ha grafikát csinálsz akkor Mac

De mielőtt M1-es Macet vennél, nézz utána, milyen nyelvhez vannak rá natív compilerek.

Egyébként Mac mini helyett javaslom a macbook air 16GB-osat, vagy ha nem akarsz/tudsz rá ennyit költeni, akkor inkább valami elviselhető árú windowsos laptopot. Én is elkövettem azt a hibát, hogy asztali macet vettem, utána meg kellett szabadulnom tőle, mert egy csomószor kell magaddal vinni a gépet.

Mac minivel meg nem nagyon lehet játszani csak régi játékokat, erre azért készülj fel, lehet jobban jársz egy erősebb windowsos géppel (én mindig játszom fejlesztési szünetekben, csökkentendő a feszültséget).

2021. aug. 12. 14:09
 12/24 A kérdező kommentje:
Hat igazabol java alap fejleszteseket csinalnek es angularoznek + node.js. Egyebkent szamomra nem szukseges, hogy magammmal vigyem barhova, erre van egy kozepkategorias laposom. Mindensetre koszonom az infokat valszeg macmini m1 16gbos lesz.
2021. aug. 12. 15:53
 13/24 anonim ***** válasza:

Ha van egy középkategóriás laptopod akkor bőven elég hozzá egy hdmi kábel, egy bluetooth egér meg egy külső billentyűzet, és problem solved.

Ha javasolhatok egeret: Logitech Master MX 3. Valami álom.

2021. aug. 12. 16:06
 14/24 anonim ***** válasza:

"Ennyire phosok a macek, hogy 8 GB kevés nekik?"

Az integrált GPU-t is számold bele! A videó memória rengeteget elvisz!

2021. aug. 12. 16:47
 15/24 A kérdező kommentje:
13: marmint milyen problemara gondolsz?
2021. aug. 12. 17:09
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

Arra, hogy szeretnél java + angular + node fejlesztést csinálni és desktopon (azaz gondolom nagy monitoron). Spórolj meg magadnak egy mac mini árát, és csináld a laptopodon.

Már csak azért is, mert rendesen bekonfigurálni egy fejlesztői gépet nem kispálya. Ezért ragaszkodom én is ahhoz, hogy csak egyetlen laptopom legyen, és azt dugom rá a nagy monitorra.

2021. aug. 12. 17:13
 17/24 anonim ***** válasza:

"1. Programozásra a winfos felejtős, nem véletlenül használnak a profi fejlesztők szinte kizárólag macet."

Életemben nem láttam még saját szememmel senkit sem Mac-en fejleszteni. (Ja, de! Egy iOS fejlesztőt...). Linuxot vagy Windowst használ a programozók 99,99%-a.

"Az én Lenovomban 16GB memória van, és a winfos alapjáraton is megeszik belöle 8-at, soha nem megy a foglalt memória 50% alá. Igaz, hogy fut rajta vírusirtó meg vállalati monitorozó szoftver, de ez a kollégáim macjein is fut"

Hát ez egy épületes marhaság már bocsi. Csináljak neked képernyőmentést, hogy magában a Windwos nem eszik 8 giga RAM-ot? :D A céges monitorozó meg vírusírtó szutykok viszonyt a világ összes memóriáját képesek megzabálni. (Abba már bele sem megyek, hogy egy program ténylegesen nem használja azt a RAM mennyiséget az esetek jó részében, amit te látsz a feladatkezelőben. Ha tényleg a 16 giga RAM 50%-át megenné önmagában a Windows 10/11, akkor hogy futna probléma nélkül 4/8 giga memóriával rendelkező gépeken, lapozófájl nélkül is? :D)

2022. máj. 5. 01:52
 18/24 anonim ***** válasza:

“ Linuxot vagy Windowst használ a programozók 99,99%-a.”

Ahol te dolgozol ott lehet. Nyugat-Európában és Amerikában a fejlesztők gépe a Mac.

2022. máj. 5. 05:44
 19/24 anonim ***** válasza:

"Ahol te dolgozol ott lehet. Nyugat-Európában és Amerikában a fejlesztők gépe a Mac."

[link]

Nem?

Hidd el, hogy sok esetben baromi szívás elérni, hogy valami működjön macOs-en, miközben Windowsra és Linuxra vannak rá bejáratott, aktívan karbantartott szoftverek.

Azt meg nem is értem, hogy miért hiszed azt, hogy nyugaton mindenki Mac-et használ. Egy rendes fejlesztői laptop ugyanolyan árban mozog, mint egy MacBook.

2022. máj. 5. 10:00
 20/24 anonim ***** válasza:
Például mert fejlesztő (pontosabban data scientist) vagyok nyugaton?
2022. máj. 5. 11:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!