Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogy kell megszabadulni eggy...

Hogy kell megszabadulni eggy számitógéptöl?

Figyelt kérdés
A szmítógépemmel már minden baj van és hiába vettem bele SSDt meg újj videókártyát meg újj monitort még mindig nemjó. A számítógépet másfél éve vettem és tavaj nyáron egyszer belefojt véletlen egy fél üveg víz és utána 3 és fél hónap múlva meg lett javítva. Utána a gép 2 hónapot bírt ki és utána tökrement és 1 hónappal utána újra lett telepítve de 6 nappal utána megint tökrement és 1 hónappal utána megint újra lett telepítve és most megint tökrement és mostmár szerintem ez lessz hogy megint 6 nap mulva tökre fog menni. Meg akarok már végre szabadulni a géptő de nemtudom hogy hogyan kell. Valaki mongyja meg hogy hogykell megszabadulni a számítógéptől.

2021. aug. 10. 19:11
1 2
 1/12 Argloss ***** válasza:
88%
Kirakod a ház elé és ráírod, hogy 50 000 Ft, gyorsabban elviszik, mintha ingyen adnád.
2021. aug. 10. 19:13
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Hulladék udvar.
2021. aug. 10. 19:14
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Megbántod és akkor magától elköltözik.
2021. aug. 10. 19:26
 4/12 A kérdező kommentje:
De amúgy próbáltam úgy is megjavítani a gépet hogy ujratelepítő pendrive val és rá mentem arra hogy indítási javítás és azt írta ki hogy az indítási javítás nem tudta megjavítani a gépet
2021. aug. 10. 19:46
 5/12 anonim ***** válasza:
76%

Vagy leadod olyan helyeken, ahol elektronikai hulladékot átvesznek, vagy vársz a következő lomtalanításig, vagy alkatrésznek eladod jutányos áron egy hozzáértőnek.

De van itt pár dolog, amin megakadt a szemem...

"hiába vettem bele SSDt meg újj videókártyát meg újj monitort"

...

"tavaj nyáron egyszer belefojt véletlen egy fél üveg víz"

Igen, itt valószínűleg a belefolyt víz, meg az általa okozott zárlatok okozzák a fő problémát, ami egy SSD-től nem fog elmúlni. Sőt, ha az alaplap károsodott, akkor egyértelmű, hogy kellett volna cserélni, hiszen annak a hibás működése még az egyébként jó részegységeket is károsíthatja.

"utána 3 és fél hónap múlva meg lett javítva"

Nem sietted el, na. ;) Mit takart a javítás? Vagy erről nem beszélt a szervizes?

"Utána a gép 2 hónapot bírt ki és utána tökrement és 1 hónappal utána újra lett telepítve"

"6 nappal utána megint tökrement és 1 hónappal utána megint újra lett telepítve"

Azért a tönkremenetel, meg az oprendszer szétamortizálása között elég markáns különbség van. Ha a gép tényleg tönkrement, akkor azt újratelepítéssel nem lehet megoldani. Ha meg nem ment tönkre, csak a Windowst vágtad haza, akkor nem a géppel van a hiba. Persze, vannak olyan hibák is, amik hardveres eredetűek, és a Win10 használhatatlan állapotba kerül tőle, amit látszólag az újratelepítés megold... de ha ezt egy szervizes nem vette észre... oké, nem akarok csúnyát mondani, nyilván az sem mindegy, hogy te mit mondtál előtte a gépről, de azért egyértelmű hardveres hibát újratelepítéssel orvosolni nem túl bölcs megoldás. Ha meg arról van szó, hogy képtelen vagy használni a rendszert, anélkül, hogy ne tedd taccsra, akkor javaslom, előbb műveld ki magad a használatát illetően, vagy kérd meg a szervizest, hogy olyan oprendszert tegyen rá, amit nehezebb hazavágni.

2021. aug. 10. 19:48
 6/12 anonim ***** válasza:
60%

"és azt írta ki hogy az indítási javítás nem tudta megjavítani a gépet"

Win10-nél ilyenben ne reménykedj.

2021. aug. 10. 19:49
 7/12 anonim ***** válasza:
21%
Ezt a stílust otthon anyáddal, te agyatlan barom!
2021. aug. 10. 20:50
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Szólj a bátyádnak....
2021. aug. 10. 20:53
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Visszaviszed a gépet oda, ahol vetted és közlöd, hogy te túl hülye vagy ahhoz, hogy számítógépet használj.
2021. aug. 10. 21:28
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Az a fél üveg víz hogyan folyt bele? Ettél rajta? Nem tudod kezelni ezt a gépet, jobb, ha nem nyúlsz hozzá, úgy, ahogy van elviszed a szervizbe és eladod.
2021. aug. 10. 23:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!