Mekkora áramütést kaphattam?
Figyelt kérdés
Tudom egy idióta vagyok, a tápkábel kihuzása után hozzáértem az ujjammal a tápból kiálló részhez és megrázott az áram. Nemfájt a rázád de éreztem hogy áram megy az ujjamba. Mekkora áramütést kaphattam? Lehet tőle valami bajom?2021. júl. 23. 16:33
1/8 anonim válasza:
Ha lenne bajod, akkor nem a GYK-ra irkálnál... :)))
2/8 anonim válasza:
A tápban lévő kondenzátorokban lévő áramból kaptál áramütést. Függ mennyi időtől (nem tudom hogy kell kiszámolni pontosan, de tudom függ).
Ha erősebb ütés volt akkor megfigyelésre érdemes korházba menni. Egy áramütés nem csak azonnal tud problémákat okozni.
Laikusként azt mondom, de kifejezetten kérem javítsanak ki akik értenek hozzá: egy ügyelet felhívást és velük egyeztetést biztos megér. Elmondásod alapján nem tűnik nagynak, de árammal és gázzal ember inkább legyen túl ovatos, mint felelőtlen
3/8 A kérdező kommentje:
Hát amit még hozzá tudnák írni és biztos számít hogy belett dugva az áram a tápon keresztül kb 4-5 mpig volt benne, nemvolt bekapcsolva a gép majd kihuztam és utána nyultam bele az ujjammal.
2021. júl. 23. 16:52
5/8 anonim válasza:
A benne maradt feszkót sütötted ki, nem 220-at kaptál. Semmi bajod nem lesz. Amúgy akit már rázott meg a 220, az nem felejti... Kicsit más érzés.
7/8 anonim válasza:
Ez olyan mint a laptop töltő amikor a konnektorból húzza ki az ember. Nem egyszer szúrt már meg. Semmi baj, nyugi :)
8/8 anonim válasza:
Ennyi töltés átlagosan egészséges felnőtt férfira száraz körülmények között veszélytelen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!