Az alábbi oldalról kaphattam vírust?
Virustotalon keresztül linkelem be, nem merem közvetlenül belinkelni. Aki rákattint, annak a Virustotal nevű víruskereső weboldalt fogja beadni, és az adott link ott lesz látható legfölül.
Elvileg azon az oldalon keresztül kaptam 13 vírust a mai nap. Nem biztos, tehát nem tudom pontosan, de szerintem onnan kaphattam. Nem jelezte a tűzfal, se semmi, csak a vírusírtóm. Mind a win32-ben volt benne, ez nem tudom milyen fájl vagy fontos mappa ez, azt tudom, hogy 64 bites Windows-t használok nem 32-eset.
A virustotalon csak egy vírusírtó érzékelte, a többi nem talált semmit.
Hogy félreértés ne essék, a vírusírtóm is csak akkor jelezte a 13 vírust, miután elindítottam. Amikor az adott oldalon voltam fent, nem jelzett semmit. Csak lassabb lett a gépem, és gondoltam elindítok egy keresést, és lám találtam vírust. Kitöröltem őket, elvileg nincs több, de most futtatok egy újabb keresést.
Az oldalt akkor találtam, amikor a youtube-on nézegettem videókat (nem buta videókat, okos videókat), és egy hozzászóló kommentelt annak, aki a videót csinálta, hogy az adott videóban lévő dologhoz segítséget honnan kaphat, hogy az adott dolgot ő is megcsinálhassa (programozásról van szó).
De belinkelem a videót közvetlenül, a legalsó komment lesz az, arra érkezett a válasz, amiben ott a link:
Az oldal valóban vírusos, Bitdefender egyből jelzett, de azért mert felmész oda, még nem kapsz be egyből 13 vírust. Max ha letöltöttél valamit vagy valamiket onnan.
Milyen antivirust használsz?
Fogalmam sincs mi futott, mindenhova win32-t írt ki amikor megtalálta őket az Avast (most hogy ez maga a vírus, vagy ez a mappa, ahová a vírus települt azt nem tudom, azt tudom, hogy win32 mappa létezik, de 64 bites windows10-et használok).
Meg kellett volna néznem az infókat, hátha kiírt valamit róluk, de akkor nem gondoltam erre, csak gyorsan kitöröltem őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!