Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Az alábbi oldalról kaphattam...

Az alábbi oldalról kaphattam vírust?

Figyelt kérdés

Virustotalon keresztül linkelem be, nem merem közvetlenül belinkelni. Aki rákattint, annak a Virustotal nevű víruskereső weboldalt fogja beadni, és az adott link ott lesz látható legfölül.

[link]

Elvileg azon az oldalon keresztül kaptam 13 vírust a mai nap. Nem biztos, tehát nem tudom pontosan, de szerintem onnan kaphattam. Nem jelezte a tűzfal, se semmi, csak a vírusírtóm. Mind a win32-ben volt benne, ez nem tudom milyen fájl vagy fontos mappa ez, azt tudom, hogy 64 bites Windows-t használok nem 32-eset.

A virustotalon csak egy vírusírtó érzékelte, a többi nem talált semmit.

2020. febr. 18. 16:04
 1/8 A kérdező kommentje:

Hogy félreértés ne essék, a vírusírtóm is csak akkor jelezte a 13 vírust, miután elindítottam. Amikor az adott oldalon voltam fent, nem jelzett semmit. Csak lassabb lett a gépem, és gondoltam elindítok egy keresést, és lám találtam vírust. Kitöröltem őket, elvileg nincs több, de most futtatok egy újabb keresést.

Az oldalt akkor találtam, amikor a youtube-on nézegettem videókat (nem buta videókat, okos videókat), és egy hozzászóló kommentelt annak, aki a videót csinálta, hogy az adott videóban lévő dologhoz segítséget honnan kaphat, hogy az adott dolgot ő is megcsinálhassa (programozásról van szó).

De belinkelem a videót közvetlenül, a legalsó komment lesz az, arra érkezett a válasz, amiben ott a link:

https://www.youtube.com/watch?v=3-2aPIFbmvc

2020. febr. 18. 16:11
 2/8 anonim ***** válasza:

Az oldal valóban vírusos, Bitdefender egyből jelzett, de azért mert felmész oda, még nem kapsz be egyből 13 vírust. Max ha letöltöttél valamit vagy valamiket onnan.

Milyen antivirust használsz?

2020. febr. 18. 16:25
 3/8 A kérdező kommentje:
Amikor felmentem az oldalra, akkor nekem egy gombot adott ki középen, amire rá kellett kattintanom, az oldalt, ami a vírust tartalmazta, csak azután adta be (nem tudom neked melyiket adta be, én nem akarok többet rámenni arra az oldalra. Az oldalon belül nem kattintottam rá semmire, de fél percen belül vagy 20 reklám ott volt, ezután levágtam, hogy mi a helyzet (nyilván van vírus az oldalon), de úgy látszik későn. Kb. nem csináltam semmit, csak bezártam az oldalt, de ezek szerint már csak a megnyitástól is vírust kaptam. Avastot használok.
2020. febr. 18. 16:32
 4/8 anonim ***** válasza:
Bitcoin bányász algortimus futhatott az oldalon talán?
2020. febr. 18. 16:35
 5/8 A kérdező kommentje:

Fogalmam sincs mi futott, mindenhova win32-t írt ki amikor megtalálta őket az Avast (most hogy ez maga a vírus, vagy ez a mappa, ahová a vírus települt azt nem tudom, azt tudom, hogy win32 mappa létezik, de 64 bites windows10-et használok).

Meg kellett volna néznem az infókat, hátha kiírt valamit róluk, de akkor nem gondoltam erre, csak gyorsan kitöröltem őket.

2020. febr. 18. 16:41
 6/8 A kérdező kommentje:
#2 A virustotalon lévő Bitdefender hogyhogy nem jelzett?
2020. febr. 18. 16:50
 7/8 anonim ***** válasza:
A VirusTotal csak egy kis alap, ne az alapján döntsd el egy fájlról vagy oldalról, hogy vírusos-e. Megnyitottad azt az oldalt, de nem töltöttél le semmit, nem csináltál semmit, tehát nem arról az oldalról kaptad be a vírusokat, azért gondolod, hogy onnan kaptad, mert beparáztál. Mikor volt ez előtt futtatja viruskeresés futtatva? Avast Free-t használsz? Szoktál torrentelni? Töltötték le mostanság crackelt programokat? Esetleg programokat, amik nem a hivatalos oldalról származnak? Én sok évig használtam avastot, de 5-ből ha 2-3-szor védett meg, egyszerűen tudatosnak kell lenni,az a legjobb na meg nem árt a biztonság kedvéért persze valamilyen vírusirtó nem azt mondom, csak fontos a tudatosság. És GData-t, Bitdefendert, FSecuret vagy Avirat ajánlok. (Ezek nem kamu internetes tesztekbol vannak vagy hasonlók, külön leteszteltem kb 30 vírusirtót és ezek voltak a legjobbak. Avastot alamelyik fentebb soroltakra cserélném, de maradhat az is, ha szeretnéd. Malwarebytesot viszont ajánlott lenne leszedni, az lepucolja a gépet.
2020. febr. 19. 22:39
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, sokat segítettek.
2020. febr. 19. 23:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!