Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Mit lehet tenni? Hogyan...

Austin33 kérdése:

Mit lehet tenni? Hogyan tudnám lemondani, törölni a regisztrációt az oldalról?

Figyelt kérdés
iqbrainer.com oldalra regisztráltam Valamilyen úton módon a bankkártyámról -a bele egyezésem nélkül-vesz le pénzt.ezt akarom megakadályozni a továbbiakban De hogyan?

#biztonság #internet pénzlehúzás
2019. márc. 25. 18:00
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

"Hogyan tudnám lemondani, törölni a regisztrációt az oldalról?"

Itt mondható le:

[link]

"iqbrainer.com oldalra regisztráltam Valamilyen úton módon a bankkártyámról -a bele egyezésem nélkül-vesz le pénzt"

Amint megadtad a bankkártya-adataidat (ami már eleve dőreség) az oldalon máris felhasználják azt, a próbaidő végén - ha közben nem mondod le - egyből vonják le a pénzt - lásd az általános szerződési feltételeiket:

[link]

Eleve gyanús az olyan oldal, aminek a főoldalán ott virít a "Cancel my membership" (Tagságom megszűntetése) menüpont, ahol meg kell adnod a bankkártyád számának utolsó 6 számjegyét.

Arról nem is szólva, hogy a domain adatai rejtettek:

[link]

2019. márc. 25. 18:24
 2/3 anonim ***** válasza:

Elfogtam egy üzenetet:

"Az üzenet szövege: Tisztelt címzett!

A családban hasonló helyzet történt és nem tudunk rájönni hogyan. Szeretnénk lemondani de nem tudunk bejelentkezni a lemondáshoz. A segítségét kérem ezügyben, esetleg egy telefon elérhetőséget hogy megbeszélhessük a teendőinket."

A #1-es hozzászólásomban belinkelt "az általános szerződési feltételeik" 13. pontjában szerepel a levelezési és e-mail címük illetve telefonszámuk is - ott is lemondható (mint arról a szerződés 6. pontjában is értekeznek):

Levels UP BV, 321 Meander, 1181 WN Amstelveen, The Netherlands

E-Mail Address: cs@iqbrainer.com

Telephone number: +442820140013

2019. máj. 9. 20:31
 3/3 anonim ***** válasza:

Elfogtam két üzenetet - a személyes adatokat anonimizálva közlöm:

"Az üzenet témája: iqbrainer kilépés

Az üzenet szövege: Szia ! *** vagyok. Kérlek segits, hogy te hogyan tudtad lemondani ezt a regisztrációt. ***@***.*** vagy *********** a számom. Visszahivlak."

"Az üzenet témája: iqbrainer kilépés

Az üzenet szövege: Szia ! **** vagyok, kérlek segits, hogy hogyan tudnám lemondani a regisztrációt erről a pénzlehúzós oldalról. ***@***.*** vagy a *********** telefonszámon hivhatzsz. Visszahivlak.

Előre is köszönettel"

Én sosem regisztráltam (sosem regisztrálnék) az iqbrainer.com oldalra, csak:

1. megkerestem a lemondást biztosító űrlapot (#1-es hozzászólás, 1. bekezdés)

2. rámutattam - az általános szerződésük alapján - hogyha nem mondod le a próbaidő vége előtt a szerződést és megadod a bankszámlaadataidat, akkor pénzt fognak levonni. (#1-es hozzászólás, 2. bekezdés)

3. rámutattam az oldal gyanús elemeire (#1-es hozzászólás, 3. és 4. bekezdés)

4. rámutattam - az általános szerződési feltételeik alapján - hogy hol (milyen postai, elektronikus levelezési címen és telefonszámon) lehet őket elérni (#2-es hozzászólás, 2. bekezdés)

Javaslom, hogy próbáld meg:

* Az online - #1-es hozzászólás 1. bekezdésben szereplő linken elérhető - űrlapjukon keresztül lemondani az előfizetést.

* Ha ez nem sikerül, akkor keresd meg őket a #2-es hozzászólás, 2. bekezdésében szereplő elérhetőségek valamelyikén.

Kérd a személyes adatok törlését - hivatkozva az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendeletének 17. cikkelyére ( [link] )

2020. jan. 28. 20:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!