Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Milyen illesztőprogramot kéne...

Milyen illesztőprogramot kéne rárakni a gépre, hogy ez a probléma megszűnjön?

Figyelt kérdés

Én amikor kikapcsolom a számítógépemet, az áramot is ki szoktam kapcsolni. Amikor visszakapcsolom az áramot és bekapcsolom a gépet, néha nem lesz internet a gépen. Vezetékesen van rákötve, lenovo thinkcentre m81-es volt irodai gép, használtam vettem. i5-2500 cpu, gyári alaplap, gyári gépház, 16gb ram, Nvidia Geforce 1050ti.

Próbáltam már linuxot is rajta, azon mindig volt internet, ezért gondolok illesztőprogram problémára. Próbáltam már egy párat az interneten, de nem oldotta meg. Windows 10 van a gépen. Hogyan lehet megoldani ezt úgy hogy kikapcsolható legyen az áram? Ami meg szokta oldani amikor nincs net rajta, hogy elveszem a géptől az áramot és visszaadom. Ilyenkor általában újra lesz net, de ez elég idegesítő, jó lenne egy megoldás rá.

Illetve egy teljesen off-topic kérdés, a benne levő alaplap beleférne egy másik gépházba, mert játékoknál nem elég az airflow. Vennék egy másik gépházat, átépíteném, megoldanám ezt az internet problémát és tökéletes lenne.

2021. jún. 18. 13:30
 1/7 A kérdező kommentje:
Most megnéztem és nem villog a bedugott kábelnél a led, hogy dolgozik, amikor nincs net(mintha nem érzékelné, vagy nem indulna el a gépben az ethernet modul) ezért inkább BIOS problémára gondolok, de azon belül nem tudom mit kéne állítani.
2021. jún. 18. 14:03
 2/7 anonim ***** válasza:

"az áramot is ki szoktam kapcsolni"

Mármint hol? A villanyóránál a főelosztónál a kismegszakítót? Vagy egy kapcsolós asztali elosztóaljzaton?

Az áram kikapcsolásával nem kapcsolsz le véletlenül más hálózati berendezést - routert, modemet, switchet, stb...?

A másik lehetőség - erre hirtelenjében csak tippelni tudok - hogy a gép az áram elvételével úgy érezheti, hogy más energiatakarékossági állapotba került, így a Windows feltehetőleg lekapcsolja/alvó státuszúvá állítja az Ethernet interfészt (a Linux meg feltehetőleg nem foglalkozik vele) - szétnéznék az Energiagazdálkodási beállítások között (vagy az Eszközkezelőben az Ethernet interfész energiagazdálkodási beállításainál).

2021. jún. 18. 14:37
 3/7 A kérdező kommentje:
Van egy áramelosztó, amibe a gép tápja, a monitor és egy asztali lámpa van dugva, azt kapcsolom ki. Nincs router hozzákötve. Igazad van, hülyeség a BIOS, mert akkor Linuxon is rossz lett volna. Akkor csak az lehet amit írsz. Ha másnak van valami más ötlete az leírhatná. Köszi a választ.
2021. jún. 18. 14:41
 4/7 A kérdező kommentje:
Amikor nincs net, nem oldja meg az internetkábel kihúzása, visszadugása, mintha a modul nem indulna el. Energiagazdálkodásnál átraktam teljesítménycentrikusra, az sem oldotta meg.
2021. jún. 18. 14:50
 5/7 A kérdező kommentje:

Hoppá itt van valami az eszközkezelőben.

[link]

[link]

[link]

2021. jún. 18. 14:53
 6/7 A kérdező kommentje:

[link]

Itt amit írtak letöltöttem, telepítettem(intel management valami) és elindulás után olyat ír, hogy nem sikerült az Intel ME vezetéknélküli LAN frissítése. Van ennek köze a problémámhoz?

2021. jún. 18. 15:05
 7/7 A kérdező kommentje:
Ez sem oldotta meg.
2021. jún. 18. 15:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!