Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Milyen laptopot érdemes...

Milyen laptopot érdemes vásárolni egyetemi tanuláshoz (BME Gépészmérnöki Kar, Mechatronikai mérnöki alapképzés), egyetem kezdés előtt állva?

Figyelt kérdés

Elsősorban olyanoktól várnék, kérnék választ, akik maguk is ott vagy hasonló műszaki területen tanulnak vagy oktatnak, dolgoznak.

Az is nagy segítség, ha konkrét gépeket ajánlotok és az is, ha a képzés sajátosságait, követelményeit is figyelembe véve elmondjátok, hogy milyen paraméterekkel bíró laptopot érdemes választani.

(Kijelző mérete, típusa? Processzor? Memória? Háttértár? Kimenetek, bemenetek? Akkumulátorok? Bővíthetőség? Egyebek?)

#laptop mechatronikai mérnöki képzéshez #laptop ajánlatok műszaki, mérnöki tanulmányokhoz
2021. jún. 6. 21:35
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
gondolom proci legyen bika azt ennyi. de egy i5-ös kiszolgálja szerintem az igényeket
2021. jún. 10. 20:34
 22/25 anonim válasza:

Szintén laptop vásárlása előtt állok(Mechatronika hallgatóként) és én személy szerint a következő tényezőket veszem figyelembe:

-8 GB Ram

- Minimum 240, de legjobb egy 512es SSD

- Processzorok közül Intel I széria vagy AMD Ryzen

- 15,6 inches kijelző

-Legyen legalább 3 USB portod, audio-jack, hdmi, rj-45 csatlakozó.

2021. jún. 23. 20:15
 23/25 A kérdező kommentje:

#22: Lényegében hasonló összeállítás mellett döntöttem.

16GB RAM, 512GB SSD, AMD Ryzen5 processzor, 14 inches matt IPS kijelző. LAN csatija nincs (sajnos), de itthon tökéletesen működik a wifi, és azt hallottam, hogy a kollégiumban (BME) csak wifis csatlakozási lehetőségek vannak a szobákban. Szóval remélhetőleg nem nyúlunk majd nagyon mellé a választott géppel.

Köszönök minden hozzászólást. Segítettetek.

2021. jún. 24. 14:00
 24/25 anonim ***** válasza:
BME VPK-van csak LAN csatlakozás volt mikor ott szálltam meg
2021. jún. 24. 19:28
 25/25 anonim ***** válasza:
BME KTK-ban is vezetékes net van a szobákban.
2021. aug. 13. 23:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!