Milyen laptopot érdemes vásárolni egyetemi tanuláshoz (BME Gépészmérnöki Kar, Mechatronikai mérnöki alapképzés), egyetem kezdés előtt állva?
Elsősorban olyanoktól várnék, kérnék választ, akik maguk is ott vagy hasonló műszaki területen tanulnak vagy oktatnak, dolgoznak.
Az is nagy segítség, ha konkrét gépeket ajánlotok és az is, ha a képzés sajátosságait, követelményeit is figyelembe véve elmondjátok, hogy milyen paraméterekkel bíró laptopot érdemes választani.
(Kijelző mérete, típusa? Processzor? Memória? Háttértár? Kimenetek, bemenetek? Akkumulátorok? Bővíthetőség? Egyebek?)
14"-os gépeket nézegetek. Van nagyobb monitorom.
180-250eFt keretből kell megoldjam. Lényegesen jobb gépért sem adnék többet. Főként, ha tényleg csak a 3. félévtől lesz rá érdemben szükség.
Csak új gépeket nézek, amihez legalább 3 év jótállást adnak.
Nézegettem a 3. válaszoló által használt Dell-t illetve más Dell gépeket és HP laptopokat. Mivel ilyenből (HP) több is van ismeretségi körben.
Pl. ez szimpatikus, de ennek integrált a grafikus kártyája.
Mennyire gáz, ha nem dedikált a grafikus kártya?
Szinte még új műszaki cikkek beszerzésével kapcsolatos tapasztalataim sincsenek, nemhogy használtakkal. Ezért a gépek specifikáció és a vállalható ár mellett számomra igen nyomós döntési szempont a garancia/jótállás.
Biztosan igazad van és a "használt üzleti gépek is jók", de ...
Melyikhez adnak 3 év jótállást?
ilyesmi simán jó. Hát ja. Van CADes tapasztalatod? Mert nekünk megengedte második félévben a gépelemek tanár, hogy a tervezett autóemelőt CADben csinálja meg aki tud CADezni. De én majd a helyedben rákérdeznék idősebbtől, hogy abban a suliban, hogy megy. Én leharcolt mérnöki gépet nem vennék. Mivel nincs sok pénzed, ezért ha pl. beszarik a használt gép akkor kuka. Jó ha van garancia. Ha mindenképp használt, akkor vegyél olyan üzlettől akik legalább vállalnak a felujitott gépek után garit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!