Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Milyen laptopot érdemes...

Milyen laptopot érdemes vásárolni egyetemi tanuláshoz (BME Gépészmérnöki Kar, Mechatronikai mérnöki alapképzés), egyetem kezdés előtt állva?

Figyelt kérdés

Elsősorban olyanoktól várnék, kérnék választ, akik maguk is ott vagy hasonló műszaki területen tanulnak vagy oktatnak, dolgoznak.

Az is nagy segítség, ha konkrét gépeket ajánlotok és az is, ha a képzés sajátosságait, követelményeit is figyelembe véve elmondjátok, hogy milyen paraméterekkel bíró laptopot érdemes választani.

(Kijelző mérete, típusa? Processzor? Memória? Háttértár? Kimenetek, bemenetek? Akkumulátorok? Bővíthetőség? Egyebek?)

#laptop mechatronikai mérnöki képzéshez #laptop ajánlatok műszaki, mérnöki tanulmányokhoz
2021. jún. 6. 21:35
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Még egyszer köszönöm a részletes válaszokat.
2021. jún. 8. 19:39
 12/25 anonim ***** válasza:
Ha gépészetre jössz azt mondom legalább legyen a proci i3(vagy hasonlo amd), egy bármilyen DEDIKÁLT kártya bele (büdzsé válogatja), 8gb ram minimum. ennyi. ami ezeknek megfelel, azon elfutnak azok a progik amit használni fogtok. ha nincs monitorod, akkor vegyél legalább 15.6os gépet. kezdés előtt ne siess, inkább gyűjts!!! Harmadik félévig nem is fogod használni kb.
2021. jún. 9. 22:23
 13/25 anonim ***** válasza:
ha megmondod mennyit szánsz rá segitek választan egy random webshopban
2021. jún. 9. 22:24
 14/25 A kérdező kommentje:

14"-os gépeket nézegetek. Van nagyobb monitorom.

180-250eFt keretből kell megoldjam. Lényegesen jobb gépért sem adnék többet. Főként, ha tényleg csak a 3. félévtől lesz rá érdemben szükség.

Csak új gépeket nézek, amihez legalább 3 év jótállást adnak.

Nézegettem a 3. válaszoló által használt Dell-t illetve más Dell gépeket és HP laptopokat. Mivel ilyenből (HP) több is van ismeretségi körben.

Pl. ez szimpatikus, de ennek integrált a grafikus kártyája.

[link]

Mennyire gáz, ha nem dedikált a grafikus kártya?

2021. jún. 10. 07:34
 15/25 anonim ***** válasza:
Nem feltétlen kell újat venni, használt üzleti gépek is jók, pl. Lenovo Thinkpad-ek. Ha ma lennék egyetemista én biztos ilyet vennék, és egy dokkolót hozzá hogy ne kelljen dugdosni a monitort, billt, tápot.
2021. jún. 10. 08:07
 16/25 A kérdező kommentje:

Szinte még új műszaki cikkek beszerzésével kapcsolatos tapasztalataim sincsenek, nemhogy használtakkal. Ezért a gépek specifikáció és a vállalható ár mellett számomra igen nyomós döntési szempont a garancia/jótállás.

Biztosan igazad van és a "használt üzleti gépek is jók", de ...

Melyikhez adnak 3 év jótállást?

2021. jún. 10. 20:24
 17/25 anonim ***** válasza:

[link]

ilyesmi simán jó. Hát ja. Van CADes tapasztalatod? Mert nekünk megengedte második félévben a gépelemek tanár, hogy a tervezett autóemelőt CADben csinálja meg aki tud CADezni. De én majd a helyedben rákérdeznék idősebbtől, hogy abban a suliban, hogy megy. Én leharcolt mérnöki gépet nem vennék. Mivel nincs sok pénzed, ezért ha pl. beszarik a használt gép akkor kuka. Jó ha van garancia. Ha mindenképp használt, akkor vegyél olyan üzlettől akik legalább vállalnak a felujitott gépek után garit.

2021. jún. 10. 20:32
 18/25 anonim ***** válasza:
Jó ha van kártya. Használják a szoftverek
2021. jún. 10. 20:32
 19/25 anonim ***** válasza:
Ez a gép amit linkeltem a 17es válaszomban ez jó. Haveromnak ilyesmit választottunk év elején. Simán elfut vele ami kell.
2021. jún. 10. 20:33
 20/25 anonim ***** válasza:
mechatron nemtom milyen kell.
2021. jún. 10. 20:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!