Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért csökken a képernyő...

Miért csökken a képernyő fényereje, ha fekete asztalra váltok?

Figyelt kérdés

Egy Lenovo laptopról van szó (Ideapad 5 ARE05). A desktopom egy sima fekete háttér, és ha minden ablakot bezárok, akkor leveszi a fényerőt a gép. Külső monitoron is ugyanezt produkálja.

Próbáltam már display settingsnél, energiagazdálkodási opcióknál, AMD radeon software programban, Lenovo Vantage programban, de nem találok erre opciót.

Hogy tudom ezt a funkciót kikapcsolni? Idegesítő.

2021. jún. 4. 08:24
1 2
 1/12 elistvan ***** válasza:
Ha kicseréled a háttérképet akkor gondolom nem csinálja, ugye?
2021. jún. 4. 10:51
 2/12 CspCsj ***** válasza:

Esetleg a Lenovo Energy Management programban: [link]

Letölthető a gyártó weboldaláról: [link]

2021. jún. 4. 11:27
 3/12 anonim ***** válasza:
Nem win10-ed van véeltlenül? Abban is van valahol olyan beállítás, ami automatikusan állítja a képernyő fényerejét.
2021. jún. 4. 12:00
 4/12 A kérdező kommentje:

Nincs alapból ilyen energy managementes programom, viszont átnyálaztam az energy management összes beállítását. Csak olyan van, hogy képernyőt kikapcsol, semmi más opció nincs a képernyőnél.

Win10-em van, és úgy néz ki, hogy ezt csak reggel csinálja, amikor besüt ide a nap. Más háttérszínnel nem csinálja, úgyhogy összefügghet azzal, hogy mekkora a kontraszt (talán).

Nincs automatikuson a fényerő.

2021. jún. 5. 08:34
 5/12 CspCsj ***** válasza:

Akkor telepítsd a Lenovo Energy Management programot és abban kapcsold ki a az ALS-t.

(a linkelt Lenovo támogatói weboldalon az "Energia lehetőségek" kategóriából letölthető)

2021. jún. 5. 13:23
 6/12 A kérdező kommentje:
Hiába telepítem, programként nem mutatja magát, ProgramFiles mappákban nincs.
2021. jún. 6. 16:45
 7/12 CspCsj ***** válasza:

Nálam egy pár éves Lenovo Ideapad laptopon a "C:\Program Files (x86)\Lenovo\Energy Manager" mappába került.

Lehet hogy nálad nem települt, hanem csak kicsomagolta magát (Extract only) a "C:\DRIVERS" mappába?

2021. jún. 6. 20:56
 8/12 A kérdező kommentje:
Egyikben sincs sajnos. Egyik program files-osban a Vantage van, másikban a WarrantyViewer, Driversben meg csak olyanok, mint a wlan, fingerprintreader és hasonlók.
2021. jún. 7. 09:03
 9/12 CspCsj ***** válasza:

Ezt töltötted le?

[link]

Esetleg próbáld jobbegérgomb > Futtatás rendszergazdaként indítani.

2021. jún. 7. 09:39
 10/12 A kérdező kommentje:

Igen, és próbáltam azzal is.

A telepítésnél azt írja Lenovo (ACPIVPC)System - Ready to Use

olyan mintha átugraná a telepítést.

2021. jún. 7. 18:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!