Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Merjek csak ezért új rendszerb...

Merjek csak ezért új rendszerbe vágni?

Figyelt kérdés
egy ősrégi Win7-esem van a gépen, megbuherálva hogy eredetinek tűnjön. amúgy sem jósoltam volna neki nagy jövőt, de mostanság harmadik olyan játékba futok bele ami azért nem indul el mert réginek tartja a videókártya driverét. próbáltam frissíteni, az meg nem sikerült régi oprendszer miatt, abba köt bele. (egy GTX 960-as kártya, ha kicsit régi is, még elboldogulna azért) csináltam én egy telepítő win 10 pendriveot jó fél éve, de nem merem felrakni mert egyrészt még sosem volt a gépen, na meg aktiválókód híján vagyok, aztán az ingyen megoldásokról olvastam rémhíreket. tudom lehetne buherálni azt is, de már nem nagyon vágyok rá. de így meg meg vagyok lőve, mit csináljak? vállaljak be aktiválaltan új oprendszert?
2021. máj. 27. 20:15
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Tedd fel nyugodtan, nem kell buherálnod semmit, van cmd-s megoldás, amivel betudod aktiválni 10mp alatt. Üdv.
2021. máj. 27. 20:17
 2/13 anonim ***** válasza:
A gépigénye a Win 10-nek papíron megegyezik a gépigénye a 7-el. Gyakorlatilag nem, úgyhogy némi lassulás lesz.
2021. máj. 27. 20:29
 3/13 anonim ***** válasza:

Szia!

A Windows 10-nél nem kell csinálni semmilyen egetrengető manipulációt.

2021. máj. 27. 20:30
 4/13 Argloss ***** válasza:
100%
Szerintem csak akkor vágj bele, ha SSD-re rakod a rendszert. Én nagyon sok gépen azt tapasztaltam, hogy egyszerűen döglődik a Windows 10 merevlemezre pakolva, miközben Windows 7-nél vállalhatóan fut. Memóriából is szeret többet enni.
2021. máj. 27. 21:01
 5/13 A kérdező kommentje:
16 giga ram van, viszont egy nagyon régi 250-es hdd a rendszervinyó. most olyan 5 perc körüli míg betölt normálisan a rendszer, ami nyilván egy vicc, de betudom a soksok éves rendszernek. attól lehet jobb lenne bármi új, kitanultam a türelmet :D csak ne haljon meg a rendszer
2021. máj. 27. 21:12
 6/13 anonim ***** válasza:
HDD-re én sem raknám fel a Win 10-et.
2021. máj. 27. 21:15
 7/13 Argloss ***** válasza:
Abban az 5 percben már lehet, hogy az is benne van, hogy haldoklik a merevlemez. Én beruháznék egy 240Gb-os SSD-re (~12 ezer), vagy ha spórolós akarok lenni, akkor egy 120-asra (~8 ezer), mert igazából még az is bőven elég a rendszernek. Windowsnál meg nem vacakolnék aktivátorral, hanem a szürke utat választanám és vennék egy néhány ezres aktiváló kulcsot valamelyik megbízhatóbb online boltban.
2021. máj. 27. 21:21
 8/13 anonim ***** válasza:
Win10-nek már a HDD nagyon gyenge, max ha 3-4 lemezt raidba kötsz. Van egy lenovo laposom pár éves de nagyon gyenge. HDD alatt több perc volt még betöltött és annyira fagyott hogy sokszor még a kurzor is akadt. Vettem bele egy Apacer A340 120GB-ot és nem azt mondom hogy hú de nagyon jó de legalább a facebook meg a youtube megy rajta és egy perc alá csökkent a boot idő.
2021. máj. 27. 21:54
 9/13 anonim ***** válasza:
Merj. Frissítéssel frissítsd.
2021. máj. 27. 22:48
 10/13 anonim ***** válasza:
Vegyél egy SSD-t, azt bármelyik gép megköszöni, és nem egy nagy tétel.
2021. máj. 28. 09:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!