Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Vajon az új, háttértár pazarló...

Vajon az új, háttértár pazarló és drágító kriptovalutát bányászók is jönnek majd a szokásos cinikus, demagóg megjegyzéseikkel a gamerekre?

Figyelt kérdés

Rohamosan fogynak és drágulnak a háttártárak, a merevlemezek és a flash memória alapú ssd tárolók. Olyan helyzet van kialakulóban, amilyen a videokártyáknál van évek óta. Akkor a gamerek kifakadtak, hogy előlük vásárolják fel a videokártyákat.

Erre válaszul a kriptobányászok azt mondták, hogy a gamerek azok, akik elpazarolják a videokártyákat és az áramot - ezt megtámogatták félreértelmezett és torzított grafikonokkal -, hogy azok jobb helyen vannak a bányászoknál és hogy állítólag kevésbé lesz elhasználva a vga kártya az állandó bányászás alatt - ezzel mintegy előkészítve a terepet a folyamatosan hajtott vga kártyák későbbi eladásához az általuk lenézett gamerek számára, akik jól jönnek majd baleknak, amikor valakire rá kell sózni az évekig folyamatosan ment kártyákat.

Most a háttértárak esetében is a gamerek pazarolják el a hardvert? Jobb helyen vannak háttértárolók a bányászoknál, mint bárki másnál? Hiszen mások úgyis csak filmeket és játékokat, családi képeket tárolnak rajta (demagógia). Az 50% alá elhasznált ssd és állandóan üzemelő merevlemezek esetében is majd az lesz a szöveg használtan eladáskor, hogy a bányászok jobban kímélték?

2021. máj. 17. 10:38
 1/7 anonim ***** válasza:
11%
Én inkább azt látom e folyamatban, hogy meg fog történni átlag felhasználók szintjén a HDD-ről SSD-re váltás. Ugye a bányászat rengeteg I/O művelettel jár, amit a HDD elvisel, az SSD nem. Most még nem tudják a bányászok, de a hónapok alatt kinyírt SSD-k minden bizonnyal nem fognak megtérülni, hosszútávon biztos nem, így inkább a HDD-kre fognak rámenni. Ezzel eljutunk majd odáig, hogy az SSD sokkal olcsóbb lesz, mint a HDD, így az átlag felhasználók azt fogják venni, a HDD pedig addig fog élni, amíg a bányászok életben tartják, ahogy kipukkan a lufi a terméknek vége lesz.
2021. máj. 17. 10:50
 2/7 anonim ***** válasza:
24%

Kérdező, azt ne feledd el, hogy az nevet igazán, aki utoljára nevet. "Csak" nyolc Nobel-díjas közgazdász jósolja azt, hogy be fog dőlni a kripto. Persze tudom, ezek a proli bányászok még a Nobel-díjasokkal is szívesen vitába szállnának.

[link]

2021. máj. 17. 11:53
 3/7 anonim ***** válasza:

Oké, néhány hete még 70 ezerért voltak 8TB-s NAS winyók fel akartam bövíteni a NAS-om, amint végeztem a lakásfelújítással. Ha küldenél nekem olyan 8TB-os SSD-t, ami nem döglik bele, ha 7/24-ben megy és folyanatosan írnak rá éveken keresztül, de nem kerül többe 75-80 ezernél, privátban küldöm a címem.

Nem az SSD-k lesznek olcsóbbak a HDD-knél, hanem a HDD-k lesznek drágábbak az SSD-knél, ami nagy különbség. És az SSD-k nem jók mindenre.

2021. máj. 17. 16:28
 4/7 A kérdező kommentje:

Nekem is ez a gondom, megteltem. Kellene 8TB NAS-nak, de nincs. Fel vannak tüntetve a webshopoknál, többnél is érdeklődtem, de nincsenek készleten, már a kiskereskedőkhöz sem jutnak el. 4TB-os sincs. Mindent felvásároltak, még a spéci NAS és biztonsági rendszerekhez készült merevlemezeket is. Ugyanaz van, mint a vga kártyákkal.

Még jó, hogy van egy még nem használt 1TB-os ssd-m tartalékba. Biztos, hogy az ssd-k is hiánycikkek lettek. Mindkét fajta hiánycikk lett, mert az ssd-t használják a számításokhoz és utána a merevlemezekre mentik az eredményt.

Közben figyelem a Chia megtérülési idejét és annak ellenére, hogy nőtt az értéke, naponta több dollárral csökken az elérhető elméleti napi bevétel. Már kevesebbet lehet vele keresni a mai árfolyamon, mint az egy héttel ezelőtti alacsonyabb árfolyamon. Ezt biztos úgy pótolják, hogy újabb merevlemezeket vesznek. Fél év múlva, mire több merevlemezt teleírnak egy átlag géppel, addigra már meg sem térül. Sem nagy hasznuk nem lesz, sem mai áron nem tudják majd eladni azt a sok merevlemezt, amiktől fél év múlva szabadulni akarnak majd, hogy legalább a pénzüknél legyenek. Maguknak is kárt okoznak és mindenki másnak is.

A prohardveren már azzal poénkodnak, hogy a következő kriptovaluta sávszélesség alapú lesz. Elég rossz poén lenne, de ezek után már nem csodálkoznék azon, ha lenne. Legalább akkor már mindenki az asztalra csapna, ha az internet visszasüllyedne a 90-es évek szintjére, annyira belassulna minden.

2021. máj. 17. 17:16
 5/7 anonim ***** válasza:
Kormányzati beavatkozásokra van szükség. Addig ez a helyzet nem olyan nagy probléma, ameddig Neked, nekem, meg Jóskapistának nem jut VGA vagy SSD, de majd amikor az atomrakétákat üzemeltető számítógépbe sem, az már gond. Sarkos példa, és azt is sejtem, hogy az atomarzenálhoz speciális hardverek vannak, de írhattam volna bármit, egészségügyi, pénzügyi, tömegközlekedési hálózatok, stb, sok olyan hálózat van, ami IBM rendszerű számítógépekről üzemel.
2021. máj. 17. 17:25
 6/7 anonim ***** válasza:

Azokba mindig lesz. Oda nem Amazonról és PCX-ről szerzik be a hardvereket, hanem közvetlen a gyártótól, a beszállítók meg teljesítenek is, mert egy állami megrendelés zsírosabb, mint akár melyik bányász brigád.

2021. máj. 17. 17:29
 7/7 anonim ***** válasza:

Azért ebben ne legyél biztos, mert a félvezető az félvezető, ha elfogy, akkor mindenkinek elfogy. Bár valószínűleg prioritásban a közületi vásárlók előrébb vannak, mint a magánszemélyek. Ettől függetlenül ha a magánszemélyek maradnak személyi számítógép nélkül az is beláthatatlan következményekkel járhat.

2021. máj. 17. 17:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!