Mit lehet csinálni egy 3d nyomtatóval?
Figyelt kérdés
Mindig csak olvastam hogy "éles fegyvert készítettek 3d nyomtatóval" meg hogy már szöveteket is tudnak nyomtatni stb... aztán itt a GYIK-en nézegetve mindenki vacak műanyagokat nyomtatgat... Most akkor mire is való valójában? Olyat is olvastam, hogy komplett házat nyomtatnak már erre specializálódott cégek. Akkor lehet fémet is nyomtatni? Meg fát? Akkor pl autóalkatrészeket nem lenne olcsóbb nyomtatni otthon, mint méregdrágán a gyártótól megvenni? És mi a különbség pár tízezres 3d nyomtató között és a több milliós között?2021. ápr. 16. 02:02
11/12 anonim válasza:
Hát van aminél gondolom megy a 3d scan, de van aminél el tudom képzelni eleve megvan már az alkatrész 3d-je, hiszen az első darabot is meg kell csinálni valahogy. Az persze más kérdés, hogy egy nem 3d nyomtatásra készült modellt át kell alakítan 3d nyomtathatóvá.
De érteni kell hozzá szerintem, csak más területeken kell a tudás jobban.
Kb régen a titkárnő írógépen írta a levelet, most meg szövegszerkesztőn. Attól még, hogy máson írja, tudnia kell a nyelvi szabályokat, fogalmazást és gyorsan is kell gépelnie stb.., csak pl: nem előre kell formázottan beírni a dolgokat, hanem később.
12/12 A kérdező kommentje:
ez a 3d nyomtató kezelés egy szakma? Mert pl a cnc gépkezelés ugye egy szakma, amit évekig tanulnak az emberek, meg más vonzata is van pl sima eszterga képzés meg ilyenek. Vagy ezt a netről tutorialokból simán meg lehet tanulni? Gondolom az alkatrész tervrajz elkészítéshez meg valami tervező mérnök tudás szükséges
2021. ápr. 16. 10:47
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!