A linkelt TV tuner kártyával jobb minőségben lehet VHS-t digitalizálni, mint az USB-s adapterekkel?
Úgy tudom, ezt csak asztali számítógéphez lehet csatlakoztatni.
Eddig laptopokon digitalizáltam EasyCAP-pel, majd Terratec-kel. A színek így nem voltak túl jók, villogtak, ingadoztak, néha a kép és hang elcsúszott egymástól, gyakran frame drop is volt. A fenti kártyával már nem fordulnának elő az ilyen hibák? Érdemes lenne egy ilyennel megpróbálni asztali gépen?
Nem lennél vele előrébb, hardveres tömörítés kell, akkor nem fog a hang csúszni.
Nekem 3 ilyen kártyám is van, de Romániából sokba kerülne a szállítás.
Ezen nincs, képességeihez képest drága is.
Innen olcsóbban is megkapnád:
"#4 gondolom 640x480 mpeg2-be."
Asszem akkoriban még csak mpeg-be vagy mpeg2-be ment a buli. Igazából ami fontos a kódolásnál, ahogy utalt rá a 6-os is: mit támogat a rögzító eszköz hardveresen. Mi még a Hauppauge ősrégi WinTV cuccait használtuk - meg néhányszor a későbbiekben az AIW Radeon-t illetve a VIVO-s Radeont - ott meg akkoriban nem nagyon volt még mpeg4 :D
Viszont amit a kártya megoldott hardveresen az már nem igényelt extra processzoridőt, így ment a dolog rugalmasan az 1+ órás anyagok digitalizálása is, pedig azok a procik mai szemmel már komolytalanok.
Valszeg a kérdező USB-s eszköze csak egy konverter, semmilyen dekóder/enkóder nincs benne, a szoftvere meg nincs felkészítve hardveres enkódolásra, azért laggos a felvétel.
Valszeg ezzel a PixelView kártyával is csak annyit ér el, hogy hibamentesen tud normális, akár nem tömörített vagy mpeg2 felvételt készíteni, amit utána oda konvertál ahova akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!