Nem volna lehetséges állami beavatkozással rendet tenni a VGA piacon?
Államilag? Semmi köze a kettőnek egymáshoz. Világ szinten nevetséges árúak a videókártyák most, nem mondhatja azt "állam" hogy "kedves Nvidia, holnaptól max fele ennyiért árulhatod Magyarországon az RTX-eket!"
Majd lecseng ez az időszak, én még maximum fél évet adok neki és újra beállnak az árak élhető körülmények közé, türelem.
Hát amikor bányász farmok százával veszik a kártyákat, és lassan már PC boltok is inkább bányásznak velük, mint eladják őket ( [link] ), a gyártási kapacitás pedig véges, akkor elkerülhetetlen, hogy hiány legyen.
Attól, hogy azt állítod, hogy jóval magasabb gyártási kapacitásnak kéne lennie, mint amekkorát le tudna rabolni a kereslet, még nincs így.
Ha én napi 3 liter gyömbérszörpnek valót tudok főzni, mert annyit akarok, és eladom 8e forintért literjét, akkor napi 3 litert főzök.
De ha 6 litert főznék sem adnám 8e forint alatt.
Autógyártók állnak le mert nincs chip, örülj hogy egyáltalán van szaros nvidia rtx gyártás.
"Már hogy ne lenne hozzá köze, melyik bolygón élsz?"
Földön élek, 22 vagyok :)
Mert A1-> Világkereskedelem= max az Unió szóhat bele a dologba.
A2-> alapból készlethiány van VILÁGSZINTEN emiatt az árak is megnőttek, nem pofázhat bele "Orbán" ebbe sem.
Te hány éves vagy? :)
"Attól, hogy azt állítod, hogy jóval alacsonyabb a gyártási kapacitás, mint amekkorát le tudna rabolni a kereslet, még nincs így."
Attól függetlenül is így van, hogy állítom-e vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!