Mért eszik ennyi ramot a windows 10?
sziasztok mikor be kapcolom a gépem semmi probléma nincs annyit eszik amennyi kell 3.6 gb ram maximum
de ha be van kapcsolva a gép mondjunk már 3-4 orája folyamatosan megy akkor rengeteget eszik mint most is 11 gb ram ennyit hova eszik?
nincs semmi frissités a feladatkezelöben semmit se találok ami ennyit zabálna el a memoriámbol virus nincs a gépben bár a avast semmit se talál
akkor még is mi eszik ennyit?
"hát oké értem én de igy hogy most játszok a 2019 call of duty-val 14 gb ram van használatban akkor már ott tartunk hogy 16 gb ram is kevés egy gépben?"
A játékok pl alapból több RAMot és több VRAMot foglalnak le, mint amire szükségük van. Vannak játékok amiknek elég a 4GB-os videókártya is, de ha ugyanolyna beállítások mellett adsz nekik egy 8GB-osat, akkor 4+GB-ot fognak lefoglalni a VRAMból.. :D
játékok terén eszt a dolgot rég ota tudom de hogy üres járatban és se a feladatkezelö nem mutat semmit semmi virust nem mutat a avast ég világon nincs semmi meg nyitva és mégis 11 gb ram eszik azért kicsit érdekesnek találod te is nem?
nagyon rég ota huztam ujra a gépem már van 6 honapja talán ezért? de ez nem hiszem hogy ilyen gondot okozna mert most is villám gyors a gép dehogy 11 gb ramot eszik csak ugy mert a windows 10 aszt gondolja hogy neki most ennyi kell és nem mutatja nekem mért éhes ennyire
eszt egy kicsit nehéz nekem el fogadnom
Most azt szeretnéd, hogy üresjáratban legyen ramod? Mi értelme lenne plusz ramot tenni egy gépbe, ha nem használná fel semmi. Dísznek?
Igen, a Windows is felhasználja, mikor úgy érzi, másnak nincs szüksége rá. Ebből te 99%-ban azt érzékeled, hogy gyorsabban fut a gép. Vagy nem is érzékeled, mert a lassút meg se tapasztalod, hiszen kihasználja, ami van.
A maradék 1%-ban meg rosszul dönt a rendszer, de hát semmi se lehet tökéletes.
Te is el tudsz lenni 20 négyzetméteren, de jobban érzed magad 200-on.
A klasszikus kérdés-választ tudom idézni:
- Mennyi memória kell a Windows-nak?
- Amennyi van!
:)
Mert van. Annak mi értelme, ha telepakolod RAMmal a gépet, az meg csak ott áll kihasználatlanul? A rendszer úgy lett megírva, hogy az erőforráskezelő menedzselje a rendelkezésre álló memóriát és a kihasználtságát igyekezzrn optimális értéken tartani (ez általában 80-90%-ot jelent). Ha valamelyik programnak szüksége van rá, akkor majd felszabadít annyit, amennyi kell...
Amit leírtál, annak normális esetben pont így kell működnie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!