Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért nem lehet párosítani a...

Miért nem lehet párosítani a laptopot a Smart TV-vel wifin keresztül?

Figyelt kérdés

Van egy Samsung Smart TV-nk (55" TU8500 Crystal UHD 4K Smart TV 2020) és egy Lenovo Legion Y250 (15IKBN) laptopunk. A problémám az, hogy nem tudom őket wifin keresztül egymáshoz csatlakoztatni. Először sikerült, és működött a csatlakozás magától rendesen, de néhány héttel később úgy vettük észre, hogy a TV-n szaggat a lejátszás, akár online, akár saját fájlt játszunk le (nem hiszem, hogy ennek köze lenne ahhoz, hogy időközben 1000 mbit/s csomagra váltottunk.) Ezután már kapcsolódni sem tudtak egymáshoz.

A laptop és a TV látja egymást, de a kapcsolat wifin keresztül nem jön létre. Olyan, mintha a TV nem engedné a laptopot kapcsolódni vagy valami gátolná, letiltaná és azt a hibaüzenetet írja, hogy a kapcsolódás az X nevű eszközhöz sikertelen volt, próbálkozzak mobileszközről. A laptop felismeri a TV-t kivetítő, dokkoló és minden funkcióban, de egy villanás után megszakad a kapcsolat.

Amiket próbáltam: többször újraindítottam a TV-t, újracsatlakoztattam a wifihez, ahogy a laptopot is, de nem segített. 5 GHz-en van mindkét eszköz, egy hálózaton, látják egymást, de nem kapcsolódnak. Ugyanez történik LAN kábel esetén is.

A laptop és a TV eszközei közül töröltem mindkét eszközt, többször párosítottam őket, de eredménytelenül.

Azt hallottam, hogy esetleg az őszi Windows 10 frissítésnek lehet valami köze hozzá. Néhány helyen belefutottam ilyenbe, hogy ez lehet a probléma, de nem találtak rá megoldást.

Nem szeretném HDMI-vel összekötni őket.

Előre is köszönöm a segítséget!

2021. febr. 14. 08:53
 1/2 anonim ***** válasza:
Win + P (kivetítés/csatlakozás vezetéknélküli mejelenítőeszközhöz) működik? (TV-n képernyő-tükrözés, vagy valami hasonló nevű menü)
2021. febr. 14. 12:28
 2/2 A kérdező kommentje:
Persze, Miracastos mind a kettő.
2021. febr. 15. 17:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!