Miért kellett egy DVDt 4x és egy audio CDt 12x vagy 16x sebességen írni anno? Ha gyorsabban írtam, a számítógépemen kívül más lejátszó nem játszotta le, csak más számítógép?
Ráadásul nem is tudta nagy sebességen egyenletesen írni. Többször váltott sebességet. Úgy nézett ki a lemez mint valami szivárvány. Még sokszor a PC meghajtóknak is feladta a leckét a beolvasása.
Egyszer lemértem egy CD -nél mi a különbség ha maxon írom, meg ha 8x -en. Előbbivel spóroltam vagy 2 percet, cserébe kaptam egy gané minőséget. Szóval nagyon nem érte meg.
#4: Az a baj, hogy ezt nem tudja az aki, csak a számítógépe számára archivált. Ha már minőség, én szinte mindig Verbatim -ot vettem, annál jobb nem kellett. És mivel azelőtt már két LG íróm is bekrepált megleptem magam egy Plextor -al. Szóval se az író, se a nyersanyag nem volt szar.
Az autó rádióm mégis megérezte, ha maxon írtam az audio lemezt, azért jó néhányszor be-be "tickelt" lejátszás közben. Lassú írás eseten mindent hibátlanul játszott.
A lassabb sebességgel lézerrel felvitt adat olvashatóbb lett, az audioCD esetén igen jelentős volt mert nem minden hifi/autómagnó játszotta le, adatoknál meg azért, mert annál tovább olvasható volt. Nekem a 4X sebbeséggel írt DVD-k 10 év után még olvashatóak.
Egyébként a lassú sebességet támogatnia kellet a meghajtónak és a lemeznek is, nem lehetett mindegyiknél 1-2x sebességet kiválasztani, valahol 8-16x volt a legkisebb.
Szerintem 10 éve írtam utoljára lemezt. Volt olyan lightscribe vagy mi a tök, az mondjuk tök menő volt, csak az itteni boltban nem kaptam hozzá lemezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!