Valaki aki tudja, megválaszolná nekem?
Számítógépes hálózatok csoportosítása: kiterjedés, topológia, átviteli köeg szerint
1. Röviden milyen előnyük van a hálózatba nem kapcsolt gépekhez képest?
2. Milyen veszélyt jelenthet ez a rendszer az egyes gépekre nézve?
Én próbáltam, de sajnos nem találtam sehol, úgyhoyg aki segít, azt nagyon köszönöm! :)
1. Ha egy gép nincs hálózatba kötve, akkor nem lesz belőle klines. Vagyis szerver lesz önmagából.
2. Veszélyesnek csak az a veszélyes, hogy pl gyűrű topológiánál valahol ha megsérül a kábel, akkor az egész hálózat nem fog működni. De gyűrű topológiánál mindig 2 kábel van, az egyik használatban vagy a másik tartaléknak van. A tartalékra átköltöznek a gépek, ha a használódó kábel tönkremegy.
Nem akarok én is kötekedni, de még ha a keresőt nem is veszed igénybe, erre azért kis gondolkodással is rá lehetett volna jönni. ;) Elég, ha belegondolsz, hogy milyen előnyöket használsz ki azzal, hogy a géped internetre van kötve?
Előny: hozzáférsz a hálózatba kötött más gépek erőforrásaihoz. Aztán erőforrás alatt gyakorlatilag bármit érthetsz.
A veszélye pedig ugyanebben rejlik, hogy illetéktelenek is bejuthatnak a rendszeredbe, ezáltal adatvesztést, vagy adathamisítást okozva. (Zsarolóvírus például.)
A topológiákra pedig tényleg légyszíves keress rá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!