Ha egy weboldalról másolt szöveg színe ?
A kérdésed nem értem, hogy mit is szeretnél elérni.
A weboldal esetén azért nem kerül bele a színe, mert nem style attribútumba van formázva.
A leveleknél pedig azért másolja át a színt is, mert ott kompatibilitási okokból mindig adott elemnél - sornál - blokban van meghatározva style attributumba, amit átmásol a vágolapra.
Ha zavarnak a formázások, akkor először illeszd be egy notepad -ba, és utána onnan másold ki.
Így HTML helyet plain/text ként kerül vágólapra.
"Weboldal szinten mit tudok csinálni, hogy ez ne így működjön."
Semmit, de szinte mindenki, aki egynél többször írt már levelet, tudja, hogy ctrl+shift+V -vel kell beilleszteni webről.
Bocsánat, kimaradt egy fontos információ.
A weboldal a sajátom.
Ha valaki el akar küldeni nekem email-ben például egy cikkszámot akkor ez problémát okozhat neki és ezt szeretném megelőzni.
Mert az nem arra a blokkra érvényes.
Ahogy írtam, semmit sem tehetsz, de szinte mindenki tudja, hogy levelezőknél formázás nélkül kell beilleszteni, ismét, ahogy már írtam.
Rájöttem egy két dologra. Lehet tenni weboldal szinten is a dolog ellen.
Ha csak egyet táblázati cella tartalmát másolom és illesztem be, akkor marad a probléma.
Ha legalább két cella tartalmát másolom, akkor beillesztéskor színformázást nem visz magával, de a cella kontúrját viszi magával.
A legegyszerűbb megoldás még is az, hogy nem a háttér színét állítom be egyszínű feketére a weboldalon, hanem egy sűrű raszteres háttér grafikával készítem el a fekete színt. Így azonnal jó működik a copy paste.
java script el megoldható.
mikor vágólapra helyezi, módosítod a másolt érték tartalmát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!