Az normális, ha alapjáraton 26-27% ramot eszik a gép? olvastam hogy valakinek csak 20 körül..
Windows 10 Pro 64 (nem eredeti, nem vízjeles)
2x4 giga ram van a gépben, ddr4 2666 (2400on megy tudtommal).
Igen, alapvetően az a jó, ha használva van a RAM. De vannak esetek, amikor pl. memleakel egy driver vagy program és elfoglalja magának a RAM nagy részét. Ezért kértem a Feladatkezelőből egy teljesítmény lapot, de hát nem kaptuk meg....
A Sysinternals csomagban ott van a procmon64 és a procexp64 nevű programok, illetve még egy rakat segédprogram, amikkel egész pontosan fel lehet deríteni, melyik alkalmazás/szolgáltatás foglalja a RAM-ot (meg hogy mit csinál épp).
Én most Linuxon vagyok (Manjaro), a 8GB-ból nálam mindössze 1,6GB szabad (tehát a RAM kb. 85%-a fel van használva!). A valós foglalás azonban csak 2,3GB, és van mellette 3,1GB, ami buffer szerepet játszik, azaz be vannak töltve mindenféle dolgok, de ha egy program számára kell memória, az a terület azonnal felszabadítható.
Ezt a 85%-ot is lehetne feljebb tornászni, ha állítanék a vm.swappiness-en, de nem akarom csesztetni, így is jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!