Miért nem támogatja az Apple a régebbi MacBook-jait?
Adott egy 2011-es MacBook Air 13”, és nem értem hogy az apple miért nem támogatja a ez a gépet(vagy is van egy sejtésem), hisz vannak újabb gépei amik gyengébbek ennél, viszont támogatja őket.
A valódi kérdésem az lenne hogy ha esetleg egy pendrive segítségével fel telepíteném a catalinát — big sur-t(inkább catalinát), van-e valami kockázat vagy hibalehetőség amire érdemes odafigyelni.
Esetleg ha valaki már csinált ilyet le tudná írni hogy pl.: szabad-e a telepítés után frissíteni, iCloud szolgáltatások rendesen működni fognak-e, wi-fi, Bluetooth működni fognak-e vagy hogy egyáltalán használhatóan fog e futni?
A válaszokat előre köszönöm!
Sok okból szűnhet meg a támogatás. Pl. az új OS-ben olyan technológiát kezd el használni, amit a korábbi gépek CPU/GPU-ja már nem képes kezelni. Kézenfekvően annó így jártak a 32bites CPU-val szerelt MacBook-ok, amikor jött a csak 64 bites kernel.
Ha valahogy fel tudod varázsolni az újabb rendszert, akkor ami kockázat van benne az kb. annyi, mint amikor hackintosh-t csinálsz - vagy működik minden, vagy nem :-)
10 év alatt egy Mac csak termelt annyit, hogy lecserélhesd, a régi gépet meg nyugdíjba lehet küldeni, vagy tenni rá egy Linuxot, azzal is ellesz még egy darabig. Az én Air-em még támogatott (2013), de úgy érzem, hogy 1-2 év, és nem kap több frissítést. Akkor biztos fájni fog cserélni, de lassan itt az ideje, és addigra talán az ARM-os gépekről is lesznek tapasztalatok.
Csak hogy tisztázzuk: a gépet nemrég vettem használtan, szép állapotban.
Tudom, retardált vagyok hogy ilyen gépet veszek 2020-ban de hát ezt engedhetem meg magamnak...
Nem az a lényeg, hogy nálad mióta van!
Ha gépet akartál venni akkor meg ELŐTTE kellett volna kérdezned, hogy mit vegyél - segítettünk volna a választásban.
Egy régi elavult gépet vettél, viseld a következményeit.
Amúgy még sokmindenre használható a cucc, csak tudni kell a helyén kezelni!
11-és válaszoló:
A windowst a hardver erőssége mondja meg, hogy telepítheted-e vagy nem, nem a kora. Pl. van egy 14 éves HP laptopom, ami Windows 10-et futtat egész korrekten, ez vajon hogy lehet?🤔 (Igen, eredeti Windows van rajta)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!