Miért nem támogatja az Apple a régebbi MacBook-jait?
Adott egy 2011-es MacBook Air 13”, és nem értem hogy az apple miért nem támogatja a ez a gépet(vagy is van egy sejtésem), hisz vannak újabb gépei amik gyengébbek ennél, viszont támogatja őket.
A valódi kérdésem az lenne hogy ha esetleg egy pendrive segítségével fel telepíteném a catalinát — big sur-t(inkább catalinát), van-e valami kockázat vagy hibalehetőség amire érdemes odafigyelni.
Esetleg ha valaki már csinált ilyet le tudná írni hogy pl.: szabad-e a telepítés után frissíteni, iCloud szolgáltatások rendesen működni fognak-e, wi-fi, Bluetooth működni fognak-e vagy hogy egyáltalán használhatóan fog e futni?
A válaszokat előre köszönöm!
Azért nem támogatja, mert már régi.
9 éve vetted. Legrosszabb esetben 9 éve semmilyen más bevételt nem szerzett belőled a cég. Ez az oka.
De engem igazából a kérésem ezen része érdekelne😀:
“ A valódi kérdésem az lenne hogy ha esetleg egy pendrive segítségével fel telepíteném a catalinát — big sur-t(inkább catalinát), van-e valami kockázat vagy hibalehetőség amire érdemes odafigyelni.”
Láttam hasznaltalmán hogy sokan így adják el a régebbi MacBookokat is
macOS 10.13.6 a legújabb rendszer amit fel tudsz rá telepíteni.
Hogy valami ráhekkelt újabbal mit csinál, hát az jó kérdés.... kutasd meg a témát a neten. Én biztos nem szórakoznék vele órákon keresztül, patchelni, meg terminálozni...
Bizony van olyan is amikor bizonyos gyártók azért nem támogatják a régebbi gépeket, hogy vegyél újat. De azt azért egy 9-10 éves gépnél nem elvárható, hogy a legújabb rendszer hibátlanul fusson rajta. Sokszor már csak a hardverek miatt sem lehetséges. Az én 2014 late Mac minim sem támogat már sokminden új funkciót, mert hardveresen alkalmatlan rá. Nem attól függ, hogy támogatják-e , hogy gyengébb, vagy erősebb.
Ha hibátlanul működik a cucc és még az akksi is jó, akkor örülj neki, hogy ilyen jó gépet raktak össze.
https://www.youtube.com/results?search_query=catalina+on+201..
utolsó kérdés visszavonva!
random megjavult :D
úgy látszik csak idő kellett neki, vagy az apple szervereivel volt valami...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!