Laptop márkák közül melyek a legmegbízhatóbb márkák vagy márka, és melyek azok amelyeket messze ívbe kerülni kell?
Amit messze nagy ívben: pl. Navon és hasonló szinte no name kínai izék.
Az ismertebb márkákból a Dell pl. ami jó, persze ott is vannak olcsó silány szériák.
Saját tapasztalatból a következőkkel kevesebb gondom volt (sorrendbe):
-Acer (az első laptopom ami 11 évet bírta, annyira meg voltam elégedve vele, hogy visszatértem ehez a márkához)
-Lenovo (még az olcsó szériák is elég jól bírják)
-Asus (személy szerint kevesebb gondom volt velük mint pl. egy Toshiba,HP, Dell-el)
Laptop márkák melyekkel nem volt szerencsém:
-Toshiba (business laptopok gyengék, melegednek. Általában gyengébb merevlemezzel jönnek)
-Dell (a drága kategoriák jók, de az olcsó és közép kategoriától óvakodj. A merevlemezük annyira gyenge, hogy egyesek a vásárlásuk után alig pár héttel már feladták a szolgálatot)
-HP (gyenge minőség, gyenge merevlemez, gyenge alkatrészek. Nem a legtartósabb laptopok, egy fokkal jobb a Dell-nél)
Akkor néhány dolog:
- típus alkatrészekből állnak a gépek, ugyanaz az a HDD lehet 15 különböző gyártó gépében is benne lehet/van
- például pont a HDD az aminél csak a kapacitást írják rá a specifikációra, hogy melyik gyártó melyik típusa azt már nem, de az is lehet hogy 2-3 gyártó HDD-jével is gyártották, csak mikor elötted van akkor tudod meg melyik.
- HP-nál jártam úgy hogy vettem havernak 256GB SSD-vel gyanúsan olcso volt, hát még egy olyan tetű lassú SSD-t nem pipáltam addig, pedig elég sok géppel volt dolgom, bármelyik HDD gyorsabb volt nála
Én azt mondanám hogy 150 ezernél kezdődik a gép. Szívem szerint Lenovo, Dell, az Asus is gyárt már iszonyat jó gépeket (keres rá az asus G14-re), HP-nél vannak olcsosított dolgok, memória kompatibilitási és szoftveres gondok is én kerülnél, de az üzleti széria az ütös, persze 300 felett már legyen is. A Sony vaio-k szépek, de gyorsan pusztulnak, kerülendő.
Ha ritkán kell és nem kell az i7-es teljesítmény vagy a gyereknek kell mesét nézni akkor én használt gépet vennék. Ha napi cipelésre kell egy kis gép akkor vannak 11,6" Emmc tárolos gépek 32/64GB tárral, újonnan 74-85 ezresért árulták, nekem egy Acer volt, 25 ezresért vettem használtan, 2 magos celleron, 7 sec alatt bekapcsolt, pici könnyű, 5 órát kibírt, suliba tökéletes volt.
Nagy a kínálat, nehéz a választás, de ne a forma alapján dönts!!!
Kedves 7-es válaszadó!
Köszönöm a válaszod. Én is egyetemi munkához, főként csak office programok használatára kellene, nem játékra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!