Grafikai programot lehet használni rajzolásra egérrel, vagy teljesen kizárt?
Nyilván csak olyan dolgokra gondolok, amihez elég egy egér tehát pl. geometriai alakzatok, ilyesmi, nem tudom. GIMP, Krita, Inkscape, ilyesmire gondoltam. Tudom, hogy az Inkscape vektoros.
Ha tetszik a dolog, majd veszek egy Wacom(-szerű) táblát.
„Nyilván csak olyan dolgokra gondolok, amihez elég egy egér...”
Átkozott figyelmetlenség! Mivel a számomra egyáltalán nem nyilvánvaló, hogy az egér csak geometriai alakzatok rajzolására lenne alkalmas, nem vettem észre, hogy te éppen ezt akarod csinálni, és úgy látszik, tudat alatt nyomban helyesbítettem is a kérdést, ilyesformán: „Nyilván NEM csak olyan dolgokra gondolok...”
A probléma ezek szerint csak annyi, hogy a felsoroltak közül melyik a leginkább megfelelő? Egyértelműen az Inkscape. Egyrészt néhány egyszerűbb alakzat eleve bele van építve, másrészt a mértani szerkesztésekhez nagyon hasonló módon dolgozhatsz vele, harmadrészt korlátlanul igazgathatod benne a vonalakat, negyedrészt a pontok vagy alakzatok koordinátáit számértékekkel megadva tökéletesen precízzé teheted a munkádat, ötödrészt utólag is tetszés szerint változtathatod a színeket, vonalvastagságokat, forgathatod el az ábrát, stb., hatodrészt minőségromlás nélkül akármekkorára növelheted vagy csökkentheted a méretet, hetedrészt egérrel is kifejezetten kényelmes a használata, nyolcadrészt...
Ha (még) nem akarsz rajztáblát venni, javaslom, használd a telefonodat vagy tabletedet rajztáblaként. Az sem lesz tökéletes, de egy egérnél azért jobb. Vannak kifejezetten művészeti célokra alkalmazások, én Linuxon a Networktablet nevűt használtam, amivel számítógéphez csatolt digitális rajztáblaként működik a tablet vagy telefon. Így tudsz rajzolni ujjal vagy tollal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!