Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Egyetemre/általános felhasznál...

Egyetemre/általános felhasználásra elég egy i3-as procis notebook vagy jobb lenne egy i5-ös?

Figyelt kérdés

2020. aug. 20. 08:44
 1/9 anonim ***** válasza:
29%
Hosszú távon az i5 jobb lenne. Futtatni kell majd ezt-azt...
2020. aug. 20. 09:26
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Milyen egyetemre? Milyen szakra? Milyen célra?
2020. aug. 20. 09:26
 3/9 anonim ***** válasza:

Milyen szak?

Én egyetemre egyébként egy Dell Latitutde E szériát javasolnék ami ilyen 5-6 generáció körüli mondjuk és 8GB memóriával rendelkezik, illetve hosszú akkumulátor idővel és természetesen SSD az alap. Egy ilyen géphez ami szinte vadi új állapotban van hozzá lehet már jutni 120-150 ezer forint körül. Sokkal jobban megéri, mint egy új ezért az árkategóriáért és nem utolsó sorban ezek masszív gépek. Direkt a hordozhatóság volt náluk a fó szempont. Nem kell félned attól, hogy törik majd a zsanér és társai.

2020. aug. 20. 09:57
 4/9 A kérdező kommentje:

Fogorvosi szak, szóval nem kell smemi extra.

A lényeg az lenne, hogy pár évig azért ne legyen gond vele, illetve ha egyszerre több dolog megvan nyitva akkor se lassuljon be.

A használtaknál nem szokott problémás lenni az akksi?

2020. aug. 20. 10:23
 5/9 anonim ***** válasza:

Nem szokott, de az ugye alapvetően cserélhető. Ezeket a gépeket a legtöbb külföldi cégnél úgy használják, hogy megveszik és akkor dokkolóból illetve néha kinyitva. Nem egy olyan géppel találkoztam már aminek a belső fele olyan volt, mint az új. Az akkumulátor pedig általában jó minőség. Nekem is van egy ilyen gépem és 5 órát bír az akkumulátora, ha netezgetek vele. (Ami azért nem rossz egy 70.000 Ft-os géptől.)

Bár nekem ez csak egy másodlagos gép amit az ágyból használok, vagy valahova ha megyek, mivel kis könny 12"-es 7240-ről van szó. Régebbi generáció is mint amit ajánlottam. De semmi gond vele, bőven megérte.

2020. aug. 20. 10:57
 6/9 A kérdező kommentje:

Akkor azt mondod, hogy felesleges 200 ezeret költenem egy új laptopra?

Kb. mennyiért lenne érdemes venni egy 14" körülit ami azért kiszolgál még egy pár évig?

Illetve hol lenne érdemes keresgélnem?

2020. aug. 20. 11:44
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Azért 200.000 Ft körül már kapni egész jót újban is. Ilyen használt gépeket a legtöbb informatikai webshop vagy szaküzlet árul. Személyesen jobb venni ilyesmit, mivel használt így láthatod, hogy mennyire megviselt az adott darab. Mindenesetre csak azért javasoltam, mert mindenképpen jobb vétel, mint egy új notebook ami kb 130 ezer forint. De 200.000 Ft körül már kapni elég jó vékony Vivobook-ot is.
2020. aug. 20. 11:59
 8/9 anonim ***** válasza:

Igen, bőven elég az i3.

Egy modern i3-as laptop, amennyiben nem játékra kell, minden igényt kitud elégíteni.

Újak vannak 140-150 környékén és fölösleges többet költeni rá ha csak netezni/sorozatozni/tanulni kell.

Nekem barátnőm is ennyiért vett egyetem mellé egyet. Rengeteget használja napiszinten sorira/olvasásra/tanulásra. Mindezt tudja gyorsan, hibanélkül. Pár hónapja van neki egy i3-as asus vivobook és nagyon elégedett. (Pedig tényleg nagyon sokat használja)

Sok sikert egyetemen majd! 😁

2020. aug. 21. 02:16
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! 🙂

Egyébként ha nem muszáj akkor nem adnék ki 200-at egy laptopért, ha olcsóbb is kielégíti az igényeimet.

Esetleg tudnátok ajánlani konkrét típusokat?

Köszönöm a jókívánságot is! 😁

2020. aug. 21. 07:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!