Acer Aspire 3 A315 - Internet, irodai felhasználásra!?
Érdekelne a véleményetek erről a gépről:
A felhasználása dokumentum szerkesztés, internetezés... Ubuntu rendszerrel.
+ 4GB RAM kerülne még bele, úgy a Chrome memória éhsége is ki van elégítve.
Azért a Dedikált kártyás változatra gondoltam, hogy ne a CPU -t terhelje - melegítse a GPU műveletek is.
Néztem az AMD Ryzen5 3500U -s változatot is, de nem tudom hogy a +35 ezret megérné -e, mivel nem használnám ki a 4 mag - 8 szálat nem játszom, max pasziánsszal. :-D
Ja'h, még annyi. Most azért Acer, mert ebben még nem csalódtam.
Volt HP -m, ami folyton félfórosodót, majd túlmelegedés miatt leállt.
Volt Lenovom, ami egyik napról a másikra, össze kakilta magát a BIOS.
Volt DELL (üzleti kategóriás), zsanérok 1 évig se bírták, szervizben cseréltek félév alatt ment szét, pedig minden más szempontból kiváló volt.
A nagyobb - ismertebb márkákból még Acer ami nem volt, mindig túl olcsónak tartottam.
CD/DVD -t annyira nem szeretem.
Van USB -s 12v tápos külső SATA adapterem.
Azzal kötöm rá a HDD -t, és csinálok mentést.
Igaz mióta SSD van a notebook -ba, nem volt adatvesztés.
De régebben előfordult, hogy rohantam, bekapcsolva maradt mikor a táskába helyeztem, és nem viselte jól a tároló, mikor neki koccant táskástól valaminek.
Azóta csinálok rendszeresen mentést külső tárolóra, a fontosabb dokumentumokról, pedig extraként saját VPS -re.
@Shkska: Esetembe nem szükséges akkora méretű tároló, durván 40~60GB ami a rendszer és programokkal együtt felhasználok. Van NAS is 4TB tárolóval, azon vannak többnyire a dolgok.
A fontosabbak, pedig VPS -en is fent vannak amit VPN -en keresztül mountolok fel (1TB).
Meg van...
Észrevétel, VGA -nak a 4GB -ból 700MB -ot, 8GB -ból pedig 2.2GB -ot darál a VGA -nak a RAM -ból, és nem lehet állítani.
Inkább 2x8GB kell, mert így a 6GB -ot se éri el.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!