Néhány funkciógombot nem tudok elérni (mint Fn + hangerő fel/le), mert a billentyűm tönkrement, ezért külső billentyűt használok de azon meg nincsen Fn gomb. Hogyan használhatnám mégis ezeket a funkciókat?
Tehát az fn + F3 kombinációt nem tudom leütni az USB-s billentyűmmel mert nincsen rajta FN gomb. A laptopomon van, viszont a laptop beépített billentyűje kissé hibás néhány gombot nem igazán úgy érzékel, ahogyan kellene.
Arra gondoltam, hogy jó lenne pl úgy használni, hogy CTRL + F3, az Fn + F3 helyett. Van bármi mód erre a key mappingra?
Ja és szükségem van mind az F1-12 billentyűkre, mind az Fn + F1-12 kombinációkkal elérhető funkciókra is. Szóval nem állítom át a biosban hogy az F1-12 alapból a funkciógombok történéseit használja.
Az FN kombinációk általában nem láthatók a rendszer felől, ekkor szoftveresen kicsit barkácsolni kell.
Hangerő állításhoz például az AutoHotkey program elég egyszerűen használható: [link]
(pl. Ctrl+F3 és Ctrl+F4 kombinációkkal)
^F3::Volume_Up
^F4::Volume_Down
https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__..
Fényerő állítás kicsit bonyolultabb:
[link] /boards/viewtopic.php?f=6&t=39580
Az összes beépített FN funkciót szeretnéd használni?
Javítás:
Az utolsó linknél a rendszer beszúrt egy szóközt ami széttörte a hivatkozást.
Talán így jó lesz: [link]
Igen, a legtöbbet. Hang némít/fel/le, fényerő fel/le, kép ki-bekapcs. Kb ennyi amit eddig is használtam.
Kipróbálom az auto hotkeyt, remélem beválik majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!