Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogyan kell telefonon használn...

Hogyan kell telefonon használni a blender-t?

Figyelt kérdés

Konkrétan saját karaktereket akarok alkotni ( torzitott fejű, testű emberkéket) majd animàciót készíteni belőle.

Telefonon ez lehetséges?

2020. jún. 16. 08:22
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Általánosságba nem ajánlom mert kevés RAM szokott lenni a telefonokba, a Blender pedig eléggé RAM éhes.

Vannak Blednert emuláló - lejátszó - szerkesztő alkalmazások.

De ha valódi Blendert szeretnél akkor Termux -ra lesz szükséged.

Azon belül chroot -olva, bind -elve, feltelepítesz egy Debian -t.

(Termux - debian install -ra rákeresve találsz sok leírást, sőt kész telepítőt is.)

XSDL -elre, vagy VNC -n tudsz ehhez GUI felületen csatlakozni.

Én javaslok minimum egy USB / Bluetooth egeret (billentyűzetet), hogy kényelmesen tudj dolgozni.

A Blendert a Debinara, már úgyan úgy telepíted, mint bármely linux esetén: apt-get install blender ... :-D

Megpróbálkozhatsz az APK -val is, hát ha használható, de sok reményt nem fűznék hozzá.

Még egy apróság, az új Android 8 -tól, igen zavaró tud lenni az energia gazdálkodás, próbáld kikapcsolni az alkalmazásnál, mert szereti bezárni, és akkor elvész a munka.

2020. jún. 16. 08:49
 2/15 A kérdező kommentje:

Köszi,még nem használtam itthon se gépet, se laptopot szóval nem értem ezeket a szak szavakat még, de majd utána nézek. Xd

Am milyen laptopot ajánlas ehez? Számítogépet nem tudok venni xd.

És elég lenne egy laptop és egy wacom intus (nemtom mi a neve)

2020. jún. 16. 10:11
 3/15 anonim ***** válasza:
Édes Istenem, miért akarják az emberek a telefont olyanra használni, amire nem való? Torrentezés, videószerkesztés, 3D animáció, stb... Tessék venni egy normális gépet! Amúgy sem értem, hogy lehet úgy létezni, hogy okostelefon van, de egy nyamvadt laptop sem...
2020. jún. 16. 11:13
 4/15 A kérdező kommentje:
Azért kedves #3 mert nekem nem telik laptopra vagy gépre. Diákmunkát fogok majd válani, de egy laptomra is 1 évig fogok gyűjteni
2020. jún. 16. 13:59
 5/15 anonim ***** válasza:

Nonszensz. Kezdjük ott, hogy egy normális telefon 50 ezertől kezdődik, egy belépő szintű laptop meg 80 ezer újonnan.

Folytassuk ott, hogy vannak olyan cégek, ahonnan használt, felújított üzleti gépeket vehetsz garanciával. Egy jól használható asztali gép 35-40, egy laptop 60-70 ezerből megvan és még évekig jó.

Tegyük hozzá azt is, hogy én már 2003 körül, az akkori diákmunkámmal is megkerestem havi 30 ezret, szóval kizárt, hogy egy évig kelljen spórolni egy laptopra!

2020. jún. 17. 09:12
 6/15 A kérdező kommentje:

Azért egy évig mert másra is kell. A szüleimnek bekell segítenem az albérletbe, ruha, étel kell+ el kellene járjak szakkörökre. Asztali gépet meg amúgy sem tudom hova tenni. Asztalunk sincs. A mostani telefonomat 40- ért vettük( huawei y6) a laptop is 100 fölött van.

És nem tudok minden nap dolgozni, szóval kb. Havi 60-80 at fogok keresni, de azt nem tehetem mindet el. Eleve 80nal kéne besegítenem mert az egyik pénzt kereső családtagom elköltözött.

2020. jún. 17. 10:01
 7/15 anonim ***** válasza:

A Huawei Y6 mivel legalább Android 8 -as, így energia gazdálkodás, és a rendszer zártsága, megfog akadályozni, hogy Termux -on belül teljes értékű linuxot stabilan tudj futtatni.

(Értsd random ki fog lépni, és nem minden fog tökéletesen, hiba nélkül menni.)

APK -s verziót még megpróbálhatsz, de annál is előjöhetnek ilyen hibák.

Plusz a 2GB RAM elég kevés a Blender -nek, legalább 4-6GB kellene.

És ha elfogy a memória, betellik a lapozó, minimum kilép a programból, de lehet rebootol a készülék.

2020. jún. 17. 11:14
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Én is inkább egy használt notebook -ot javaslok.

Kezelhetőbb is rajta a blender, sokkal gyorsabban tudsz dolgozni.

plusz azon a kicsi kijelzőn nem igen fogsz hatékonyan dolgozni.

2020. jún. 17. 11:16
 9/15 A kérdező kommentje:
Én úgy vagyok vele, hogy inkább legyen drágább és tartosabb,minthogy hamar eltomoljon vagy már eleve legyenek próblémái és újjat kell utána venni. 8 évig legalább ki kéne tartania, hiba nélkül
2020. jún. 17. 11:45
 10/15 anonim ***** válasza:
Ha olyan laptop kell újonan, ami 8 évig jó, akkor csak üzleti, prémium kategóriás jöhet szóba, az meg 400 ezer minimum...
2020. jún. 17. 12:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!