Az megoldható, hogy ha valaki használ egy számítógépet az egyik felhasználói fiókkal, akkor én egyidejűleg használni tudjam a másik fiókot egy másik eszközön? (Pl. Telefonon)
VNC-n sem lehet ilyet csinálni, az adott munkamenethez tudsz kapcsolódni, és csak egyvalaki használhatja a gépet.
Ha ilyet akarsz, akkor valami UNIX/Linux alapú rendszer kell, vagy Windows Server pár terminal service licenccel.
#5 - olvasd el a kérdést még egyszer. "A" user a gép előtt ül, és használja. Mindeközben "B" user távolról szintén be szeretne lépni és használni a _saját_ desktopját úgy, hogy "A" közben tovább csinálja, amit akar. Na, ezt nem lehet alapból sem RDP-vel, sem Fix ip-vel, sem VNC-n megcsinálni.
_Elvileg_ lehetséges, hallottam olyan workaround-ról, hogy a Win7 saját terminál szerver szolgáltatását lecserélik a Windows Server 2008-ban lévővel, és akkor minden további nélkül megoldható a multi session működés, de ez nyilván nem támogatott, nem jogszerű és szerintem nem is üzembiztos.
Igen, a Termsrv.dll fájlt kell patchelni, de ez EULA-ellenes, és könnyen összevírusozhatod így a géped.
Ami még eszembe jutott, hogy ha felteszed az Xming-et, akkor lesz egy x servered, amire ssh-n x forwarding-gal be tudsz lépni, de így is csak a már bejelentkezett user session-jébe tudsz belépni.
Másik megoldás esetleg, hogy teszel fel egy virtuális gépet, és arra RDP-zel be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!