A videokártyám 4Gb os , de ha nem játszom semmivel akkor mért foglal el a V ram ból 10-15% ot ?
A videokártyám egy Asus Experience GTX 1050ti 4Gb os , használók hozzá egy segéd programot is (Asus Gpu Tweak 2 ) amivel tuningolható a kártya , vagy feszültségét is lehet állitani meg ventilátor hűtését szabályozni is lehet.
De ebben a programban jelzi a V ram állapotát ,a Mhz sebességet meg a hőfokot is , de ahogy írtam ha nem játszom van hogy 10-15 % ot is elvesz a memóriából , ez mért lehet ?

Van olyan beállitási lehetőség az asus Gpu Tweak 2 programban hogy Gaming Boster , azzon belül Visual effecs - System services - System memory defragmentation és ha rámegyek hogy start akkor lemegy a Vram maximum 4%5 ra de akkor ugye kilővi a Windows 10 legtöbb szolgáltatásait teljesítményileg , pl : ha megnyitok bármely böngészővel 1 nél tőbb ablakot akkor nem lehet betekinteni a tálcáról vagy ha 1 nél tőbb dokumentum ablakot nyitok meg szintén mind a 2 ablakról nem lehet betekinteni ha az egeret az ikonra visszem. És utána nem tudom vissza állitani hogy az ablakok betekinthetőek legyenek újból. És emiatt már alapértelmezett visszaállítást csináltam hogy ujból műkődjőn ez a funkció , de akkor szerintettek ez normális ha lefoglal 10-15 % ot a Vram ból ha nem játszom vagy nincs terhelve a kártya ?
Vagy van olyan program hogy ha a kártyát akarom optimalizálni akkor nem lővi ki az ablakok betekintését ?

Ezt nem értem én sem, hogy miért baj ha használja a gép a hardvereket...
nemrég olvastam egy cikket, hogy win10 esetében kifejezetten lassítja a rendszert ha memória ürítő szoftvereket használunk, mert újra be kell töltenie a rendszernek a memóriába a programokat majd amikor meg akarjuk nyitni és az hoszabb idő mint a memóriából azonnal futtatni.
én azt mondom amíg nem okoz gondot a memória foglaltsága addig nem foglalkozom vele... (ezt Macintoshon nagyon jól megtanultam... :) )
Oké kőszi a válaszokat , de érdekes a feladatkezelőben ha megnézem a Gpu kihasználtságát ott 0-5 % ot mutat terhelésnek ha nem játszom és a processzor is üres járatban ami egy i7 es , de ha az asus gpu tweaker 2 programban a majdnem a negyed V ramot elfoglalja ha nem játszom akkor az azért van mert a Windows foglalja el magának?
De mikor lefutatam a gaminf boost funkciót akkor lemenr 3-5% ra de nem telt el 10 perc és visszament 15 % ra , ha ujra inditóm a gépet akkor 5% felé megy a kihasználtság de hamar felugrik 12-15 % ra.
De mindegy is csak kíváncsi voltam rá

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!