Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Milyen notebookot vegyek? Í...

Milyen notebookot vegyek? Írtam már ilyen témájú fórumba is, de sajnos úgy vettem észre, hogy a gamereken kívül nem nagyon segítenek senkinek.

Figyelt kérdés

Van egy 10 éves ASUS-om, az akksija már sajnos használhatatlan (csak hálózatról üzemel), ill. egyre nehezebben viseli a napi 8-10 órás HomeOffice-terhelést.

- A rendelkezésre álló keret kb. 200.000 Ft (nagyon max. 250.000)

- Amire használnám: jelenleg rengeteg Excel fájllal dolgozom, ill. állandóan fut a böngésző levelezés, és munkafelület elérése miatt.

Későbbiekben használnám weblap készítésre, fotószerkesztésre is, emellett filmnézésre, közösségi oldalak böngészésére. Játékra egyáltalán nem használnám.

- Kijelző mérete min. 14" (de inkább nagyobb), lehetőleg matt. Ha jól tudom az IPS a legjobb?

- Hordozni alapvetően házon belül tervezem, utazás közben nem használnám.

- Windows 10 operációs rendszer legyen rajta.

- Tárhely: SSD+HDD lenne a legjobb, min. 256 GB SSD-vel

- Egyéb: minimum 3 USB csatlakozó, HDMI, kártyaolvasó nem hátrány, optikai meghajtó nem fontos

Amit ugyan látok a keresgélés során, de egyáltalán nem értek hozzá: melyik processzor jó, mennyi/milyen RAM, milyen a jó kijelző, videokártya.

Meg még biztos van sok minden, amiről nem is tudom hogy létezik. :D

Esetleg tipp, hogy hol nézzek körül, és mire figyeljek, milyen márkák jöhetnek szóba ilyen felhasználásra?

2020. máj. 13. 09:39
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
67%

200-250 ért

vegyél egy I5 ös procis 8GB ram os gépet

az jó lesz neked bőven

a márka mindegy

2020. máj. 13. 10:04
 2/15 A kérdező kommentje:

A processzor órajel mindegy? Ott is elég nagy a szórás.

Asus VivoBook/Zenbook szimpatikus... de sokan azt mondják ASUS-t ne. Nekem az van, nincs vele bajom, csak már öreg szegény.

2020. máj. 13. 10:39
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Az egyeshez még annyit, hogy integrált videokártya is elég ha játékra nem használod. A mai integrált videokártyákkal is tökéletesen lehet fotót szerkeszteni - ha nem többszáz megás RAW fájlokat akarsz rendszeresen szerkeszteni.

+SSD és 8GB RAM. Kijelző: kinek mi. Ha sokat használod kint, vagy napfénynél, akkor matt jobb, a fényes tükröződik. De mivel azt írod, hogy főleg házban, ezért mindegy, amelyik neked jobban bejön.

Márkának én is a "mindegy"-et mondanám. Asus jó, Dell drága, a többi is ugyanolyan jó (Lenovo, Acer, Toshiba, stb. ... én a HP-t nem szeretem, mert egyszer volt egy "Pro" nevezetű céges gépem és gagyi, túlárazott műanyag volt, ami recsegett, de ennyi az össz tapasztalatom a HP-vel).

2020. máj. 13. 10:39
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem árt, ha az i3-i7-ből nem az első generációt sózzák rád, ennyiért már lehet 8+ gen-t kapni. Gondolom évekig használnád, tehát legyen benne 8 GB ram, és bővíthető legyen, nyilván ddr4-es. Egy dedikált VGA sokat segít a dolgon, és ha úgy hozza a sors, még egy kicsit játszhatsz is vele. Az se árt, ha világít a billentyűzet, meg az se, ha magyar, mert matricázva a világítás értelmét veszti, viszont sötétbe hasznos.

Na ez pl nem olyan szörnyű cucc:

[link]

2020. máj. 13. 11:03
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Ui: bár 4GB rammal van szerelve, és a kijelzője fényes, ahogy így utólag látom, ott fontos hogy matt legyen, mert baromi láthatatlan, ha tükröződik, de nagyjából látod a specifikációt.
2020. máj. 13. 11:06
 6/15 A kérdező kommentje:

Ennek a procija jó lehet már? Vagy a 8-as még nem ajánlott? Intel Core i5 8265U

[link]

/RAM 8GB, kijelző matt, SSD+HDD, dedikált videokártya (GeForce MX250)/

2020. máj. 13. 11:25
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Jó ez, ha találsz olyan helyet, ahol adják Win nélkül is, akkor 30-cal olcsóbban megúszhatod.
2020. máj. 13. 11:31
 8/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítséget!

Windows telepítés lehet, hogy nem nagy dolog, de még sosem próbáltam. Nem tudom bevállalnám-e.. :)

2020. máj. 13. 11:35
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Nemár... valamelyik haver megcsinálja neked pendrive-ra, te bedugod, bekapcsolod a gépet, esc gombot gyorsba lenyomod amíg bejön a boot menü, pendrive-ot kiválasztod, párszor tovább meg OK gomb, a többit a telepítő intézi, a végén meg adják magukat a válaszok.
2020. máj. 13. 11:43
 10/15 A kérdező kommentje:
Hát igen. Jó lenne, ha lenne ilyen haverom. :)
2020. máj. 13. 11:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!