Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Milyen notebookot vegyek? Í...

Milyen notebookot vegyek? Írtam már ilyen témájú fórumba is, de sajnos úgy vettem észre, hogy a gamereken kívül nem nagyon segítenek senkinek.

Figyelt kérdés

Van egy 10 éves ASUS-om, az akksija már sajnos használhatatlan (csak hálózatról üzemel), ill. egyre nehezebben viseli a napi 8-10 órás HomeOffice-terhelést.

- A rendelkezésre álló keret kb. 200.000 Ft (nagyon max. 250.000)

- Amire használnám: jelenleg rengeteg Excel fájllal dolgozom, ill. állandóan fut a böngésző levelezés, és munkafelület elérése miatt.

Későbbiekben használnám weblap készítésre, fotószerkesztésre is, emellett filmnézésre, közösségi oldalak böngészésére. Játékra egyáltalán nem használnám.

- Kijelző mérete min. 14" (de inkább nagyobb), lehetőleg matt. Ha jól tudom az IPS a legjobb?

- Hordozni alapvetően házon belül tervezem, utazás közben nem használnám.

- Windows 10 operációs rendszer legyen rajta.

- Tárhely: SSD+HDD lenne a legjobb, min. 256 GB SSD-vel

- Egyéb: minimum 3 USB csatlakozó, HDMI, kártyaolvasó nem hátrány, optikai meghajtó nem fontos

Amit ugyan látok a keresgélés során, de egyáltalán nem értek hozzá: melyik processzor jó, mennyi/milyen RAM, milyen a jó kijelző, videokártya.

Meg még biztos van sok minden, amiről nem is tudom hogy létezik. :D

Esetleg tipp, hogy hol nézzek körül, és mire figyeljek, milyen márkák jöhetnek szóba ilyen felhasználásra?

2020. máj. 13. 09:39
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Azt se nehéz amúgy, Win ISO letölt, Rufus letölt, elindít, ISO betallóz, GPT + Uefi beállít, pendrive kiválaszt és go, ha kész van, jelez.
2020. máj. 13. 11:56
 12/15 A kérdező kommentje:

Ezt odáig értem, hogy Win ISO letölt. :D (Jó, utánanéztem ennek a Rufus-nak is.)

A procedúrának elkezdtem utánaolvasni, és vagy üres min. 8GB-os pendrive kell, vagy ISO-t generálok, és kiírom CD-re/DVD-re.

Optikai meghajtóm nincs, pendrive-om meg 4GB-os, ill. van egy 1TB-s külső winchesterem, de a pendrive-os verizónál azt olvastam mindenképp üres eszköz kell, mert törlődik a tartalma.

Szóval ebből nekem az jön le, hogy vagy veszek egy nagyobb pendrive-ot, és megpróbálom ezt a mutatványt, vagy veszek op-rendszerrel telepített gépet. :)

Vagy rosszul értelmeztem a kérdést? :) Bocsi, hogy ilyen sokat kérdezek, de tényleg nem értek hozzá. :(

2020. máj. 13. 12:06
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Jól értelmezed, kell egy pendrive, és azért kell a 8GB, mert sajnos a telepítők kicsivel nagyobbak, mint ami ráférne 4GB-ra, és igen, törlődik, és mivel a küldő hdd-vel más az eljárás (de az is törlődne), az nem lesz opció.

De azért is hasznos ezen egyszer átdöcögni, mert meg tudod csinálni legközelebb is majd, és nem kell 5-10 ezrekért újratelepíttetned valakivel, ha szükség lesz rá később.

2020. máj. 13. 12:17
 14/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok hasznos infót.

Lehet, hogy elgondolkodom rajta. Meg szétnézek újra az itthoni pendrive-felhozatalban. Hátha mégiscsak akad egy nagyobb. :)

Ha lenne még kérdésem, esetleg kereshetlek privátban?

2020. máj. 13. 12:20
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Persze!
2020. máj. 13. 12:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!