Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Gépem crash-el kb 10 perc...

Gépem crash-el kb 10 perc játék után?

Figyelt kérdés

A gépem:

-r7 2700x

-16giga ddr4

-sapphire nitro+ rx580 8gb

-nvme m.2 250giga ssd

-1terrás hdd

A hőmérséklet nem lehet gond, mert 70 fok alatt van mikor crash-el a gép.

Táp is elég kell legyen, mert most vettem egy 700wattosat (tudom nem watt függő, de ismerősömnek 1070ti-hoz van ugyan ilyen tápja mint nekem és neki semmi gondja nincs).

Drivereket is újra tettem már többször is.

Egyetlen egy dolgot nem próbáltam eddig, újra rakni win10-et (más vidikarival nem volt problémája, nem hiszem ez megoldaná).

A kártya használt, de legjobb barátomtól vettem és nála működött.

Egyszer azt hittem megoldódott a problémám, mert lentebb vettem 3000mhz-ről a ram sebességét, de ugyab úgy előjött a crash csak később.

2020. máj. 12. 19:44
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Attól, hogy a havernak megy, neked még nem biztos, hogy jó lesz.

Szóval pontosan milyen táp ez?

2020. máj. 12. 19:53
 2/12 A kérdező kommentje:

Chieftec 700w iARENA Series.

Tudom nem a legmárkásabb táp, de nem is egy szörnyű valami.

Még annyit kihagytam, hogy miután tápot cseréltem több idő kellett a gépemnek a crashelni.

A crashelés egyébként így néz ki:

-hirtelen elmegy a gép

-zúgó hang jön a hangfalakból

-a gép nem áll le, megy minden ugyan úgy, szóval külön ki kell kapcsolnom hogy leálljon

2020. máj. 12. 20:00
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg az alaplap típusát meg tudod adni?
2020. máj. 12. 20:04
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképpen probald meg ujrarakni a win 10-et!! Ha veideokartyat csereltel, es nem raktad ujra utana a win-t, akoor ossze akadhatott valami a drivereknél
2020. máj. 12. 20:25
 5/12 A kérdező kommentje:

Akkor újra rakom szerintem este a gépet.

Az alaplapom asrock b450m pro4. Minden a gépemben egy évnél fiatalabb kivéve a vidikarit és a hdd-t.

2020. máj. 12. 20:46
 6/12 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem itt egy videokártya problema lesz, de ez csak játék közben fordul elő? Pl youtubeozas kozben nem? Es milyen jatekkal játszol? Szerinted nem terheled tul a videokartyat, es ezert fagy ki a géped?
2020. máj. 12. 22:07
 7/12 A kérdező kommentje:

Kizárt dolog hogy túlterhelném. Nyílván nem a legjobb kártya az rx580, de attól függetlenül erős egy kártya.

Assasins creed odyssey, shadow of tomb raider, witcher 3, grid amiken teszteltem.

A legidegesítőbb hogy stresz teszten semmi baja, sőt benchmarkon se crasheli a gépem.

A vidi kari működik, mert miután tapasztaltam a problémát vissza vittem haveromnak, megnéztük a gépébe ugyan azokon a játékokon és minden oké volt.

2020. máj. 12. 22:41
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Hat akkor szerintem rakd ujra teljesen a Windowst, ez az egy lehetőséged maradt szerintem..
2020. máj. 12. 22:57
 9/12 A kérdező kommentje:

Most raktam újra, rakok fel drivereket és kíváncsian (és stresszesen) várom a végeredményt.

Köszönöm egyébként a sok segítő kommentet, ment a zöld mindenkinek :)

2020. máj. 12. 23:04
 10/12 A kérdező kommentje:

Úgy tűnik nagyban enyhült a problémám, talán lehet meg us oldódott.

Miután újra raktam megszűnt a gép ki crashelése, soha nem tudtsm vele ilyen sokáig játszani. Egy apró dolog történt csak amiért újra kellett indítanom de az nem számít. Viszont amit észre vettem, az az, hogy ha 63fokra beállítok 80%-os ventit, akkor semmi gond, viszont ha nincs beallítva akkor ki crashel. Még ezt nem tudom bizonyítani, de egyenlőre ha minden be van állítva még egy kis OC-vel is megy a kártya.

2020. máj. 13. 01:32
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!