Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Pendrive-ra vagy 8gb-s SSD-re...

Pendrive-ra vagy 8gb-s SSD-re szeretnék tenni egy linuxot, mit ajánlotok?

Figyelt kérdés
Hobbiként programozni tanulok és arra gondoltam ez nem lenne rossz ötlet, kicsit nyitottabb a "customizálásra" mint a windows, és kipróbálnám, mégis mennyire nyitott. Melyik distro menne fel rá szerintetek?
2020. ápr. 7. 21:12
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem a legtöbb.
2020. ápr. 7. 21:17
 2/13 A kérdező kommentje:

Vagy akár egy 300GB-s SSD-re. Ez még lemaradt. :D

Én most az UbuntuDDE-t nézegettem, barátságosnak tűnik.

2020. ápr. 7. 21:23
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Annyira nyitott, hogy Linuxot használok az otthoni PC-men (Linux Mint 19.2), a közel 10 éves irodai gépemen (LMDE 4), a kétmilliós munkahelyi szerveren (Debian 9), meg a 10 ezer forintos Raspberrymen is. Oké, nem pont ugyanazokat a disztrókat, főleg, mert a Raspberry ARM architektúrájú, de az előtte levők ugyanazon a Debian 9-en alapulnak. Ja, és a hetekben pakoltam fel egy Lubuntut, az Ubuntu LXDE-s változatát egy kegyetlenül gyenge, 14 éves gépre.

Szóval ennyire testreszabható. :) Gyakorlatilag a csúcsgéptől a harmatgyengéig, a személyes PC-től a beágyazott rendszerig mindenhez hozzáidomítható.

Mondjuk a 8 GB szerintem egy kicsit kevés lenne... egy Peppermint, vagy egy Puppy tutira felmenne rá, de azért egy "nagyobb" disztró már kétséges.

Egyébként csak ajénlani tudom programozáshoz is. Alapból van C fordító, meg a legtöbb disztróban C++ is (ha nem, akkor egy paranccsal telepíthető), van Perl, Python, simán telepíthető Free Pascal, Lazarus, Java, MonoDevelop, ami egy .Net környezet, meg még egy halom más dolog.

2020. ápr. 7. 21:34
 4/13 anonim ***** válasza:

8gb-s SSD ???

Gondolom még Noé idejében készült... ;D

Egy 64GB ssd-re egy Win to Go is elfér (pl Rufus-al telepítve wtg módban)

2020. ápr. 7. 21:39
 5/13 A kérdező kommentje:

Nagyszerű, köszönöm szépen.

Most főleg a bash-t, javascriptet meg a python-t tanulgatom. Mindegyiket más céllal ugye :D Amit sikerült megértenem Linuxal kapcsolatban pl, hogy ha valamit beteszek a bin mappába, és futtathatóvá teszem, akkor az lefut. Így kezdett el érdekelni a dolog. Csak a bash kicsit olyan "réginek" tűnik, ha mondhatok ilyet, a JS meg nem erre van kitalálva de weboldalakhoz nekem kell, szóval plussznak elkezdtem a pythont. :D

2020. ápr. 7. 21:39
 6/13 A kérdező kommentje:
Az SD akart lenni, mint SD kártya. A billentyűm új, kicsit még szokatlan hogy ilyen halk. Köszi hogy felhívtad rá a figyelmem.
2020. ápr. 7. 21:40
 7/13 A kérdező kommentje:
Ez a Lubuntu tetszik :D
2020. ápr. 7. 22:54
 8/13 anonim ***** válasza:
Ne bonyolítsuk, legyen Debian 9. Ha ezt felrakod és elindítod, 100 év múlva is ugyanúgy fog működni, az garantálható :)
2020. ápr. 8. 14:14
 9/13 anonim ***** válasza:
#8 dehiszen a win98 is ugyanúgy működik ma mint 20 éve.. :)
2020. ápr. 8. 14:22
 10/13 anonim ***** válasza:
#9: Csak azt már nemigen támogatják.
2020. ápr. 8. 16:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!