Jozsoo kérdése:
Mi a jó válasz erre a kérdésre? Egy legfeljebb 58-féle jelet tartalmazó üzenetet szeretnénk egy 8bites bináris csatornán továbbítani, akkor egy jel átvitele esetén legalább hány felesleges bit kerül továbbításra?
Figyelt kérdés
Hosszasan keresgéltem de sajna nem találtam hozzá semmit, ami nem matek professzoroknak a szintjén foglalkozik a témával.Én valami alacsonyabb szintű választ szeretnék.2020. márc. 24. 22:37
1/2 anonim válasza:
Adott biten hány féle jel vihető át?
* 1 biten 2 féle
* 2 biten 4 féle
* 3 biten 8 féle
* 4 biten 16 féle
* 5 biten 32 féle
* 6 biten 64 féle - ebbe belefér 58 féle jel
(x biten 2^x [2 az x-en] féle, vagyis ha van y féle jeled akkor round(log2(y)) [round: kerekítés, log2: kettes alapú logaritmus] biten fér el - mindez középiskolás matematikával kiszámolható)
A többi már általános iskolás matematika.
2/2 A kérdező kommentje:
Köszi szépen!
2020. márc. 24. 23:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!