Mitől ennyire borzasztóan lassú a gép?
Gyakorlatilag megőrülök. Néha teljesen normálisan, máskor meg a gépelés is szakadozva tud megtörténni. Nem csak a netezés lassú, maga a gép is, fájlkezelő, minden. Az egér is folyamatosan befagy.
Volt Drefaggler, CCleaner, vírusirtás (nem talált semmit). Már régóta lassú, de az utóbbi napokban elégeltem meg. Windows-frissítés mindig telepítve van. Hard Disk Sentinel szerint semmi probléma. Processzor kihasználtsga jelenleg 9%, memória 77%, de 4 lap és torrent is megnyitva van épp, amúgy 59-70% között szokott lenni. (de akkor se sokkal jobb)
Játékoknál nem látom, hogy lenne ilyen probléma, bár a játékok kicsit erősek a gépnek, de azért elfutnak (ritkán játszom már), nem ütközik ki a gép lassúsága.
A Windows eredeti.
Nyáron lett kitiszítva, illetve akkor lett tiszta újratelepítéssel felrakva a win10. Sajnos érezhető volt, hogy ezt azért kevésbé bírja, mint a win7-et, de sokáig nem volt ilyen rossz a helyzet, azért el lehetett vele lenni. Az egyetlen, amit nem csináltam, az a rendszleíró adatbázis tisztítása. Advanced System Care-rel kétszer vagy 3x is próbálkoztam még korábban, de utána újraindításkor csak fekete töltőképernyő fogadott, több óra után sem töltött be. Nem tudtam másra gyanakodni, csak erre, szörnyen kellemetlen volt mindig elvinni újratelepíttetni (ez még nyáron volt, az újratelepítés után nem sokkal). Korábban amúgy mindig használtam a gépen ezt a funkciót is, még az előző laptopomon is, sose volt semmi, és nem tudták megmondani, hogy mi okozhatja, mit törölhetett vajon ki, de sajnos tényleg csak ehhez volt köthető.
Az akksi új.
DELL Inspiron 3537.
A típusból nem derül ki egyértelműen, mik a gép paraméterei. Ez pl. ilyen?
Win 10 64bit
4gb ram
i5-4200U CPU
1.60 ghz
Intel HD Graphics Family
Régi gép, nem azt várom, hogy fénysebességgel müködjön, de az utóbbi időben, főleg az utóbbi 1-2 hetben, mára meg különösen gyakorlatilag alig működik :/
Valószínűleg az SSD megoldja a gondod.
HardDiskSentinel-lel ránézhetsz még előtte a HDD állapotára is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!