Adott egy Win 10-s laptop. Borzasztóan lassú. Teljesen új. bekapcsolás kb.5-6 perc bármilyen program megnyitása 1-2 perc (pl. Chrome) Miért van ez?
6. generációs i5- s processzor van benne dedikált nvidia videokártya 4 giga ram.pontos típust nem tudok, de az biztos h a gép hardveresen több mint elég a win 10-hez, sőt a lol-t csutkán ki kéne röhögnie.
Céges gép nem találam rajta semmilyen progit ami direkt lassítaná.
Egyrészt valószínűleg a HDD lassú, másrészt a Win10 millió háttérfolyamatot futtat, ami zabálja az erőforrásokat.
Ha van benne DVD-író és nem kell, akkor kuka és egy kerettel a helyére mehet a mostani HDD, a HDD helyére meg vegyél egy SSD-t!
Nekem hasonló gondjaim voltak Win10el,aztán egyszer csak kapott a laptopom egy kék halált 10 hónap után.Az én gépem igaz HDD-s,de ettől függetlenül általában komoly gondok mindig frissítés után kezdődtek vele.Akkor döntöttem el,hogy nem kérek a Win10-ből.Át is lett nézve teljesen,nem a gépemmel volt gond,hanem a Win10 frissítéseivel.Újrahúztuk ismerősömmel a laptopom.
Most Windows 7 van rajta,de azóta teljesen jól és gyorsan működik minden.Még szerencse,hogy asztali gépemen is meghagytam az eredeti Windows 7-et.Nem bántam meg.A hetes megbízhatóbb rendszer.
Ehhez képest Windows 10-el viszont csak a gond van.Több ismerősöm is panaszkodott rá.
Szerintem húzd újra a géped,de lehetőleg ne Win10-et tegyél fel rá.Rakj rá 8.1-et vagy hetest.Azok stabilabban működnek.
Valószínűleg igen,de előtte is voltak vele kisebb frissítési gondok.
A Win10 egy kínlódás.Tegyél rá Win 7-et vagy 8.1 et.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!