Milyen laptopot ajánlanátok egyetemre? (programtervezői szak) Asus Zenbook például? (130K Ft-ig)
Csak programozásra, internetezésre kéne egyetemre egy laptop, ami lehetőleg könnyű legyen és kicsi
Előre is köszi :)
Érdemes felmenni árukereső típusú helyre beállítani a 130.000-et és körülnézni.
- Én ajánlatom:
- Nekem jó tapasztalataim vannak az Acerrel míg az Asus-szal kevésbé, aminek ráadásul a garanciális javítása is problémás a FixDirect Kft. miatt.
- Szerintem fontos lehet a magyar billentyűzet a doksik írásánál, ezért én a kínai vonalat ejteném, amúgy se nagyon vannak igazán jó vételek szerintem a katagóriában fura módon. Én a kinatech honlapot szoktam nézegetni a témában.
- Sajnos csak i3-as a processzor, ami nem túl izmos (én törekednék az i5-re minimum), de legalább 7-edik generációs.
- 15.6"-os a kijelző. Ennyi kell, ráadásul az ultrabook kategória jóval drágáb tudtommal.
- A memória 8GB, az szerintem kell.
- SSD 256GB szerintem kell, egyúttal elég lehet.
- A videókártya nem túl izmos játékhoz, de neked nem is ahhoz kell.
- Nagyon helyesen (szerintem) Linux az oprendszer, nem kell fizetned Microsoftos oprendszerért.
- Van USB3
- Nem túl nehéz 2.1kg
- 2 év garancia is jó ha van
- Sajnos csak 2 cellás az aksi, az lehet, hogy tud szűk keresztmetszet lenni.
- Ha megfelel újracsomagolt termék is, akkor érdemes lehet erősebb konfigot nézni 130.000-ig, a jelzett eMag-os linken.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!