Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Pertícionálást hogyan?

Pertícionálást hogyan?

Figyelt kérdés
Szeretném laptopomon újratelepíteni a Windows-t, ezért arra gondoltam, újrapartícionálom a vinyót és az egyik meghajtóra teszem a Windows-t, másikra a régi adatokat mentem, de nem tudom "formázni". Nem jön semmilyen megoldás elő a lemezkezelőben., mi lehet a probléma??

2019. nov. 15. 23:10
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

[link] --na itt van nem értem miért nincs új kötet fül

[link]

2019. nov. 16. 15:46
 12/14 anonim ***** válasza:

Akkora katyvasz van nálad hogy legjobb ha törölsz mindent. A telepítő pendriveal.

[link]

2019. nov. 16. 16:38
 13/14 anonim ***** válasza:

Azért nincs új kötet lehetőség mert ahhoz üres hely kéne az meg nincs ugye. Nagyon sok a felesleges partíció. Az első kettőt a win10 mindig létrehozza de az rejtett lesz tehát nem fog belezavarni. Gondolom a samsungrec2-n van a saját cuccot. A rendszerpartíció meg feleslegesen ekkora.

Ahogy írtam, kéne egy 100 GB-os rendszerpartíció meg egy másik 370 GB-os a saját adataidnak és kész!

Ebből a katyvaszból úgy tudsz szabadulni ha törölgeted a sok kicsi partíciót. Az oprendszert sem muszáj újrarakni, mert ahhoz meg talán segítség is kéne neked.

Az első két partíció meg a "C" marad, a 903, 450 349-es és az utolsó 1 GB-os partíció törölhető. Ezek utána "C"-ből vehetsz el 200 GB-ot - kötet zsugorítása, aztán az összes üres részt hozzálehetne adni a mostani samsungrec2-höz, így lenne egy 2030GB-os "C"-d amin lenne 99 GB szabad hely és egy 230 GB-os "D" amin a saját cuccaid lennének.

Ezt tartanám észszerűnek de ezek a partícióműveletek veszélyesek, és sokat tudsz ártani ha rosszul csinálsz valamit.

Egy külső progi nem árt ha van hozzá: [link]

2019. nov. 16. 17:01
 14/14 anonim ***** válasza:
Ha az újratelepítést választod akkor a telepítőlemezzel - vagy pendrive-al - tudsz partíciókat törölni. Ekkor a 23.35 GB-os kivételével törlöd mind. Nagyon fontos hogy partícióméretek és ne betűjelek alapján tájékozódj. Tehát törlöd egy kivételével mind, aztán létrehozol egy 150 GB-os rendszerpartíciót. Erre rányomsz és telepíti ide az oprendszert majd ha végeztél akkor a maradék helyet - mert lesz üres hely a samsungrec2 előtt és mögött is! - hozzáadod a rec2-höz és kész!
2019. nov. 16. 17:06
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!