Amszterdam vagy Zürich? Hova jó kimenni IT-sként külföldre?
Szeretnék kimenni külföldre dolgozni Java fejlesztőként, már van több mint 4 éves tapasztalatom komoly banki multinál(angol - német nyelvtudással)
Ti melyik várost ajánljátok ? Amszterdamban vonzóbb az életstílus, de Zürichben meg sokkal többet tudnék félre rakni. (1 milla környékén havonta - amiből 2 év után tudnék venni egy kisebb vidéki lakást 50-60 négyzet méter környékén)
Tudom ha Amszterdamba készülök akkor anyagiak miatt nem is igazán éri meg kimenni, de igazából szeretnék még tapasztalatokat gyűjteni, illetve gondolom személyiség fejlődésben egy jó tapasztalat lenne fiatalként 1-2 évet eltölteni egy nyugati országban.
(Most nézzük úgy az egészet hogy mindkét helyre átlag senior fizetéssel vettek fel)
Van esetleg olyan aki élt/dolgozott mindkét helyen ? Vagy legalább az egyik helyen
Még Anglián és Németországon is gondolkodtam, de megtakarításban hasonló szinten lenne mind, mint Amszterdam inkább csak az élet lenne más
27F
De amúgy Kanada is USA szintű erővel bír megtakarításilag nem ? Én legalább is úgy néztem hogy a fizetés kb azonos (de lehet hogy kevesebb), de a megélhetési költség is kisebb, szóval a hó végén lévő megtakarításod is kb azonos szinten lenne.
Illetve Kanadában több szempontból is jobb élni (több szabadnap, más a munkamorál egy kicsit, biztonság, egészségügy)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!