Hova a legjobb kiköltözni fejlesztőként? Svájc (Csak Zürich) /Németország (Nincs belőve semmi) /USA (California, Chicago és környéke)
Leginkább ezek az országok érdekelnének.
Java fejlesztőként szeretnék kiköltözni külföldre, hogy tudjak lakásra gyűjteni itthonra, mivel hiába magas IT-s fizetések az ingatlan árak így is elvannak szálva (
Illetve a nyugdíj is már eléggé kérdéses dolog, szóval ezt nyugottan levonhatja az ember a jelenlegi béréből ami nem kis összeg, ha neked kell róla gondoskodnod), meg szeretnék egy magasabb életszínvonalon is élni. Egyelőre csak 3-5 éves periódusban gondolkodnék. Sajnos nem beszélek németül egyáltalán, de az angolom tökéletes, 3 éves tapasztalatom van nemzetközi környezetben, pénzügyi területen. 26 éves vagyok és egyedül költöznék.
Igazából nem csak pénz, hanem kalandvágyból is költöznék, illetve hogy megtudjam hogy képes vagyok bárhol boldogulni egyedül, amitől mint ember is fejlődök. Itt Magyarországon nem alakultak ki olyan mély kapcsolataim meg gyökereim hogy nagyon ragaszkodnék ide. (Persze azért van 1-2) Hiszen egyetem/gimnázium után mindenki megy másfele tudjátok hogy van ez, én is felköltöztem Budapestre egyedül barátok nélkül.
Elvileg anyagilag Zürich érnék meg a legjobban, de azt mondják hogy hiába, mert unalmas hely és az emberek nagyon távolságtartóak és konzervatívak(merevek) ez igaz ?
Milyen tapasztalataitok vannak fent említettek országokkal fejlesztőként ?
Szia,
Szerntem Svájz felejtős, a magas megélhetési költségek miatt nem tudsz félre tenni, persze ha ez cél.
A legjobb USA, utánna németo. -
Ha el tud menni alkalmazottnak akkor inkább Németo. az első - szóval attól függ...
Svájc csak akkor játszik, ha már senior vagy, és van tapasztalatod komoly projektekben, az alatt nem állnak szóba veled. Akkor viszont egy 10k-s havi fizetés simán elérhető, aminek a nettója 8000 CHF / hó.
Egyébként Zürich egyáltalán nem unalmas, a környéke pedig kifejezetten klassz hely, az emberek pedig szerintem tök barátságosak, csak ajánlani tudom.
Azért furcsa ez mert egyébként Linkedin-en Hollandiából, Németországból, Angliából, Bécsből egyfolytában kapok az állás lehetőségeket. De kaptam továbbá Spanyol országtól is
Szertintem megpróbálok én jelentkezni valamilyen Züriches pozicióra, nem hiszek ebben a 10 évet várni kell, szeretem ha az emberben meg van a tudás felveszik őt korábban is
Legjobban az éri meg, ha távmunkában csinálod.
Vagy nem költözöl sehova, vagy tax haven-be költözöl, pl. Kajmán-szigetek.
> kalandvágyból ... hogy megtudjam hogy képes vagyok bárhol boldogulni egyedül
Nigéria..?
Venezuela..?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!