Amszterdam vagy Zürich? Hova jó kimenni IT-sként külföldre?
Szeretnék kimenni külföldre dolgozni Java fejlesztőként, már van több mint 4 éves tapasztalatom komoly banki multinál(angol - német nyelvtudással)
Ti melyik várost ajánljátok ? Amszterdamban vonzóbb az életstílus, de Zürichben meg sokkal többet tudnék félre rakni. (1 milla környékén havonta - amiből 2 év után tudnék venni egy kisebb vidéki lakást 50-60 négyzet méter környékén)
Tudom ha Amszterdamba készülök akkor anyagiak miatt nem is igazán éri meg kimenni, de igazából szeretnék még tapasztalatokat gyűjteni, illetve gondolom személyiség fejlődésben egy jó tapasztalat lenne fiatalként 1-2 évet eltölteni egy nyugati országban.
(Most nézzük úgy az egészet hogy mindkét helyre átlag senior fizetéssel vettek fel)
Van esetleg olyan aki élt/dolgozott mindkét helyen ? Vagy legalább az egyik helyen
Még Anglián és Németországon is gondolkodtam, de megtakarításban hasonló szinten lenne mind, mint Amszterdam inkább csak az élet lenne más
27F
ITs vagyok de üzemeltetésen, nem fejlesztőként. Luxban, de Németországban élek. Így maximum közvetve lehetek hasznos, de hátha :
Svájccal óvatosan, minden nagyon drága. Bár gondolom utána néztél már.
Angliát szerintem kerüld a BREXIT miatt, isten tudja meddig dolgozhatsz ott.
Magyarországon is nagyon jók az IT fizetések, csak pénz miatt korántsem mindig éri meg. (nekem kijövetelkor kB kevesebb maradt, mint előtte)
Ha nem egyedül jössz akkor azért sok extra költség lehet és a másik feléd nem feltétlen dolgozik egyből.
Maga a költözés is jó eséllyel elég komoly pénzt felemészt. (Megéri szerintem, csak ne felejtsd ki a számításból. Nekem kaucióval és egyebekkel 8k EUR volt) persze ha két háti zsákkal, egyedül jössz akkor smafu lesz.
Bár Svájc nekem, személy szerint nem a kedvencem, de ennyiért talán én is belevágnék családdal. ;)
(igazából nem végeztem kutatást, de egyedül mindenképp megéri)
Svájc éri meg csak maximum.
Se Németország,se Hollandia nem éri meg.
De Nyugat Európa sem,nekem 2600 EUR-t akartak Belgiumban,3800-at Luxemburgban.
Nevetséges és szánalmas.
Itthon jobban keresek és ezt több haverom is megerősíti.
6-os igen igy van ott most kaptam álláslehetőséget arra azt nondtam hmmm ez igen.
Nyugatra nem nevetséges béreket adnak egy melós fizuját adják.
De Svájc az igen.
Kérdező:
San Francisco éri meg,ott is Google,Facebook ezek a legjobb cégek.
A szílicium völgy vagy New York se rossz Morgan Stanley.
Én azt néztem neten hogy Amerikában Denver és Seattle éri meg mivel alacsonyabb a személyi jövedelem adó illetve maga megélhetési költségek is alacsonyabbak (éttermek pld) Leginkább a payscalet nézegettem, illetve nettó fizetést számoltam, utána pedig a numbeo segítségével meghatároztam egy cost of livinget.
Svájcban(Zürich) csak az a szívás hogy marha drágák az éttermek meg pld a hús ára(persze netto 8k frank-nál ez már nem probléma marad megtakarításra úgy is bőven ha ezekkel élsz, 1 milla Ft simán, ha szingliként mész ki)
Tudom 9-es jaja, a marha steak kb. 50e Ft na most a csirkemell 10e Ft párom napi 35dkg én 80deka husit tolok le(hobbitestépítés és fitnesz) gondolhatod de àllìtólag így okes plusz lakàst bérelnék kettőnknek kizárólag.
Seattlet nem ismerem de megnézem azt is.
De Nyugat Európát teljesen felejtsd el csak IT vezetőként éri amúgy éhenhalás IT-ban szánalmas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!